Szűk kispaddal álltak ki

2022.02.10. 19:37

A hajrában maradt alul a ZTE NKK

A női kosárlabda amatőr NB I. Piros csoportjában a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt szerdán a ZTE NKK Debrecenben. Sérültek és betegek miatt szűk kispaddal tudtak kiállni a zalaiak a debreceni fiatalok ellen, de így is közel álltak a győzelemhez.

Jóna István

Kovács Georgina ponterőssége is hiábavaló volt most

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

DEAC–ZTE NKK 67-62 (16-18, 14-18, 16-13, 21-13) 

Debrecen, 50 néző. Jv: Szőcs, Kovács. 

ZTE NKK: Kovács 24/15, Frindt 9, Óházy, Soós, Pap 28. Csere: Ács, Horváth Fru. 1. Edző: Czukor Bence 

 

 

Kapkodva kezdtek a csapatok, majd Pap Regina vezérletével a ZTE NKK vette magához a kezdeményezést és a vezetést (9-15). Az első negyed hajrájában fordított a DEAC, de a szintén ponterősen játszó Kovács Georgina hármasa újból vezetést jelentett a vendégeknek. Sikerült tíz ponttal is vezetnie a ZTE-nek, de a félidő hajrájában a hazaiak hat pontra visszajöttek. A nagyszünet után próbálta tartani előnyét a vendégcsapat, de a rövid kispad miatt már látszott a lányokon a fáradtság. A 28. percben ismét fordított a Debrecen, de Pap és Kovács pontjaival ismét vissza tudta venni a vezetést a ZTE NKK (46-49). A záró negyed elején beragadtak a zalaiak, a folytatásban felváltva vezettek a csapatok egészen a 37. percig, amikor 60-60-nál kosarat szerzett a házigazda, majd egy eladott labdát követően négy ponttal elléptek. Pap büntetőivel még két pontra feljött a ZTE, de jött egy újabb hazai hármas, ami eldöntötte a mérkőzést. 

 

 

Czukor Bence: „Egy igazán küzdős, hajtós mérkőzést játszottunk. Egész jól védekeztünk a 35. percig, amíg bírtuk erővel. Sok támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, azaz sok második esélyt. A lányok végig küzdöttek, ami most ennyire volt elegendő.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában