Ismerkedés a küzdősportokkal

2022.06.17. 07:00

Jól sikerült bemutatót tartottak az egerszegi klubok az Ady diákjainak (videó)

A tanév utolsó tanítási napján a zalaegerszegi Ady-iskolában a sport is hangsúlyos szerepet kapott, ugyanis a felsősök egy olyan harcművészeti bemutatón vehettek részt, amit később majd akár ők maguk is kipróbálhattak.

Kerkai Attila

Szirmai Attila (a kép bal felső sarkában) magyarázza éppen azt a gyerekeknek, hogy milyen fogást és akciót láthatnak ebben a pillanatban Fotó: Pezzetta Umberto

A most véget ért tanév utolsó napján az egerszegi tanintézményben is már inkább a vakációval foglalkoztak a diákok és a tanárok is, mintsem a leckék feladásával, illetve számonkérésével… Volt ugyanis kutyás bemutató az Ady diákjainak a Zalaegerszegi Kutyasuli jóvoltából, aztán a Vöröskereszt bemutatója is érdekességekkel szolgált, illetve a táncos osztályok tanulói tartottak bemutatót társaiknak. 

De nem maradhatott ki a sport sem, így a tornacsarnokban a küzdősportok képviselői jiu-jitsu, grappling, thai box és az MMA rejtelmeibe is megpróbálták bevezetni a gyerekeket, természetesen szépen elmagyarázva, hogy melyik sportágnak mi a lényege, a bemutatót pedig ők maguk szolgáltatták. 
Hoták Péter volt az egyik szervezője annak, hogy eljöjjenek társai az Ady-iskolába, akit felkértünk az ügy szószólójának is. 


– Elsősorban a fiatalok megszólítása a célunk, megmutatni, hogy a hagyományos sportágak és küzdősportok mellett még milyen más lehetőségek vannak, melyek a városban is megtalálhatók. Kicsit szeretnénk kimozdítani a gyerekeket, hogy ismerkedjenek a sporttal, megmutatni nekik annak lényegét. És persze, ha van kedvük, próbálják ki, hiszen a sporttal ők is csak nyerhetnek – mondta Hoták Péter.

Nos, nemcsak elmagyarázta, hanem aktív versenyzőként társaival – Sós György, Tóth Gábor, Török Marcell, Szirmai Attila, Rózsa Szabolcs, Horváth Dominik, Farkas-Lukács András – meg is mutatta sportágaik lényegét. A bemutató végére tervezett, a gyerekekkel közös gyakorlás pedig nem is fulladt érdektelenségbe, hiszen a gyerekek is aktívan részt vettek és érdeklődtek a mesterfogások iránt. 
Erre mondják: ez egy jó hangulatú bemutató lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában