Hat pontot hoztak idegenből a zalai nők

2022.09.21. 09:00

Negyedik forduló a női labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában

A két zalai csapat egyaránt idegenbeli győzelemmel és ráadásul kapott gól nélkül zárta az 4. fordulót a női labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában.

BI, VA

Kékben Szegedi Anita, a ZTE harmadik góljának szerzője Fotó: Pezzetta Umberto

Pápa ELC– ZTE FC 0-3 (0-1)

Pápa, 50 néző. Jv: Németh D.

ZTE: Hargas – Szegedi (Nagy, 87.), Pupos, Luczi, Nyári (Major, 87.), Grubits, Szabó, Kopcsándi, Harsányi (Bánfi, 87.), Vitusz (Tollár, 80.), Regőci (Fata, 63.). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Regőci (23.), Harsányi (79.), Szegedi (84.).

Az alsóházban tanyázó, még pontot sem szerezett hazaiak ellen a ZTE számított a mérkőzés esélyesének. A zalaiak a meccs kezdetétől irányították a játékot. A pápai védelmet csak húsz perc után sikerült feltörni. A folytatásban is a vendégek domináltak. Sok helyzetet dolgoztak ki, amit rendre elhibáztak. A találkozón a hajrában biztosította be megérdemelt győzelmét a vendégcsapat.

A ZTE végig fölényben játszott és magabiztos győzelmet aratott szerény képességű ellenfele felett.

Pergel Andrea: „Helyenként jó játékkal biztos győzelmet arattunk. A helyzetkihasználás terén viszont még jócskán van javítanivalónk.”

FC Ajka– FC Nagykanizsa 0-1 (0-1)

Ajka, 100 néző. Jv.: Kőhegyi.

FCN: Andor – Molnár R., Gergelics, Farkas, Németh P., Szollár, Sóstai, Szokol (Balassa, 72.), Szabó Zs., Nagy-Fáró, Köröcz. Edző: Benedek József.

Gólszerző: Németh P. (43.).

A Kanizsa az első perctől kezében tartotta a kezdeményezést, míg az Ajka kettős fedezékbe vonult. A jég egy lecsorgó labda után, az első félidő hajrájában tört meg, ám a meccs menete ettől sem változott: a hazaiak átadták a kezdeményezést és csak a kontráikban bíztak. Ám csalódniuk kellett, mert a zalaiak nagyon figyeltek és a lefújásig megőrizték az előnyüket.

Benedek József: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk és így is lett, mert az Ajka játékfelfogása nem kedvez nekünk. A minimális különbség ellenére nem forgott veszélyben a győzelmünk, kézben tartottuk a találkozót és megfelelő önbizalommal várhatjuk a nehezebb feladatokat.”

A kanizsaiakra most két hazai meccs vár, a 3. helyezett, majd az éllovas ellen. Szombaton (szeptember 24., 16 óra) az Azul Verde látogat Zalába, a ZTE FC ugyanekkor a Pénzügyőr gárdáját fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában