Dakar-rali

2023.01.08. 18:24

Loeb nyert vasárnap, de al-Attijah áll az élen

A francia Sebastien Loeb nyerte vasárnap az autósoknál a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali nyolcadik szakaszát. Hétfőn szünnap következik a Dakar-ralin.

ZH

A spanyol Carlos Sainz az Audival harmadikként zárt vasárnap a Dakar-rali 8. szakaszán

Fotó: MTI/EPA/Dakar Press Team/Gerard Laurenssen

Al-Duvadimi és Rijád között 823 kilométer, benne 346 kilométer mért szakasz várt a mezőnyre, amelyből elsőként Loeb teljesítette a távot, 3:34:24 óra alatt. Második helyen a négyszeres győztes katari Nasszer al-Attijah végzett, aki így az összetett éllovasaként - egy kivétellel - növelte előnyét üldözőivel szemben. A szakasz harmadik helyén a spanyol Carlos Sainz zárt.

A motorosoknál a szombati extra szünnapot követően a botswanai Ross Branch (Hero) nyert, összetettben továbbra is az amerikai Skyler Howes (Husqvarna) vezet.

A résztvevőknek a prológgal együtt csaknem 5000 kilométernyi gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a jövő vasárnapi célba érkezésig. A viadal teljes távja az összekötő szakaszokkal együtt több mint 8500 kilométer.

Az összetett állások. Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota)  31:02:58 óra,  2. Henk Lategan, Brett Cummings (dél-afrikai, Toyota) 1:03:46 óra hátrány, 3. Lucas Moraes, Timo Gottschalk (brazil, német, Toyota) 1:20:22 ó h.

Motorosok: 1. Skyler Howes (amerikai, Husqvarna) 30:33:16 óra, 2. Kevin Benavides (argentin, KTM) 1:13 p h.,  3. Mason Klein (amerikai, KTM) 1:13 p h.

A hétfői pihenőnapot követően kedden a Rijád és Harad közötti etap vár a mezőnyre, a kilencedik szakaszon a 686 kilométeres össztávból 358 kilométer lesz a mért szakasz.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában