Márciusban, Tallinban

2023.02.02. 12:00

Zalai lövészek az Eb-csapatban

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége elfogadta és a szervezet honlapján közzétette a márciusi légfegyveres Európa-bajnokságra utazó magyar csapat névsorát. A válogatottban a várakozásoknak megfelelően több zalai versenyző is helyet kapott.

ZH

Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG LK sportlövője

Fotó: Szekeres Péter

Az észtországi Tallinban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs Eb-n 17 felnőtt sportoló képviseli hazánk színeit. Köztük a női pisztolyos mezőnyben Major Veronika (Befag Keszthelyi LK), valamint a férfiak puskás versenyében Somogyi Péter (ZTE SKK). Előbbi a három magyar versenyző közt van, akik az érmekért és a párizsi kvótáért szállnak harcba, utóbbit viszont negyedikként nevezi az MSSZ. Ez azt jelenti, hogy az alapversenyben bármilyen eredményt ér el, a döntőben nem vehet majd részt, viszont így is lehetősége van ranglistapontokat gyűjteni. Ez a küldetés pedig fontos az Európa Játékokra való kijutás szempontjából is. 

A felnőtt Eb-mezőnyben Somogyi Péter is megméreti magát
Fotós: archív

Az Eb-re készülő magyar junior csapatnak pedig két tagja is lesz a ZTE SKK kötelékéből: a korosztály hazai legjobbja, Kálmán Bálint (ő mix csapatban is rajthoz áll), valamint Varga Botond.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában