ZTE NKK

2023.03.14. 20:00

Elszállt az esély a rájátszás kiharcolására

Nem született meglepetés, győzött a Csata DSE a női kosárlabda Amatőr NB I-ben Zalaegerszegen, a ZTE NKK vendégeként. A listavezető ellen jól küzdött a házigazda, de végül tisztes vereség lett a vége. Ezzel az is eldőlt, hogy a ZTE NKK nem tud bejutni már a rájátszásba.

Kerkai Attila

Czukor Bence edző szerint nem mindegy még mit játszanak az utolsó találkozójukon

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

ZTE NKK- Csata DSE 57 -68 (10-16, 14-20, 15-20, 18-12)

Zalaegerszeg, 80 néző. Jv.: Esztergályos, dr. Popgyákunik.

ZTE NKK: Kovács 18/15, Óházy 5, Ács 2, Horváth Fru. 7, Jurkó 12. Csere: Balogh, Horváth Fa. 6, Jagodics 4, Szórád, Péterfi 3. Vezetőedző: Czukor Bence.

Az Amatőr NB I Fehér-csoportjában éllovas Csata DSE számított a találkozó esélyesének, amely ennek megfelelően kezdtek. A fővárosi csapat irányította a mérkőzést, vezetett, de a második negyedben egy jó sorozattal a ZTE NKK felzárkózott (21-24). Viszont a minden tekintetben jobb vendégcsapat a szünetig jobban összpontosított és biztosan vezetett (24-36). A ZTE NKK-nak egy esélye volt még arra, hogy versenyben maradjon a rájátszást érő csoportmásodik pozícióért, hogyha nyer. Ennek megfelelően küzdött, harcolt a hazai csapat, de a Csata DSE nem hagyta, hogy közelebb kerüljenek hozzá (30-46). Egerszegi oldalon Kovács Georgina és Jurkó Noémi pontjai biztosították, hogy ne szakadjanak le jobban, és a remény egyszer még felvillant a negyedik negyedben, amikor a ZTE NKK felzárkózott 51-58-ra, azonban nem engedte ki kezéből már a győzelmet a Csata DSE.

A ZTE NKK kikapott, közvetlen riválisai nyertek, így az utolsó fordulóban már nem tudja kiharcolni a második helyezést az egerszegi csapat, ami a rájátszást is jelentené számára. Az alapszakaszból még egy játéknap van hátra, a ZTE NKK vasárnap az ELTE-Fortis vendége lesz.

Czukor Bence: "Tudtuk, hogy a listavezető ellen egy győzelemmel tarthatjuk életben a reményünket, ellenkező esetben ez a meccs lesz az utolsó hazai fellépésünk a szezon során. Nem azzal az intenzitással kezdtünk, mint elterveztük. A második félidőben viszont minden mutatóban jobbak voltunk az ellenfélnél, s ekkor kellett volna, hogy elkezdődjön a találkozó. A lányok hajtottak, küzdöttek, de nem sikerült nyerni. Az utolsó mérkőzésen az lesz a fontos, hogy legyen tartásunk és megpróbáljuk a minél jobb helyezést kiharcolni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában