Zúg a Hajrá Zete! Eszéken

2023.07.27. 19:38

A horvát városban is otthon érezhetik magukat a ZTE futballistái

Csütörtökön este bemutatkozik a ZTE FC labdarúgócsapata az Európa Konferencia-liga selejtezőjében, amikor Eszéken, az NK Osijek vendégeként lép pályára a 2. forduló első találkozóján.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Horvátország legmodernebb stadionja várta a ZTE FC együttesét, hiszen annyira új az Opus Aréna, hogy szombaton avatták fel és a csütörtöki a második  hivatalos mérkőzés az impozáns létesítményben. Hazai oldalon éppen ezért nagy volt a várakozás, ugyanis ebben a miliőben mindenki, akivel csak találkoztunk – persze eszéki részről – csakis győzelmet várt.

Fotó: Pezzetta Umberto


Ahogy persze a ZTE FC is ezzel a céllal érkezett, hiszen a meglepetésről  nem mondhatott le Boér Gábor csapata sem. Az egerszegi kék-fehéreket szállító  busz  nagyjából két órával a kezdés előtt futott be a stadionhoz, a játékosok gyorsan  az öltözőbe vonultak, hiszen készülni kellett a mérkőzésre. A ZTE FC csapata a találkozó után sem indul haza, az éjszakát Eszéken tölti és szombaton ott  tervezi  az átmozgató edzését is, hogy aztán hazautazzon. Vasárnap már a bajnoki nyitány vár a csapatra, 20 órától a Kisvárda ellen a ZTE Arénában.

 


Visszatérve a csütörtöki napra, nem számított ritkaságnak, hogy a Dráva-parton fekvő Opus Aréna felé Osijek-mezes emberekbe fussunk. Telt házat ígértek a hazaiak, és csaknem össze is jött a 13 ezer néző a kezdésre, ahogy gyakorlatilag megtelt a ZTE szurkolóinak fenntartott szektor is. Ami  legalább hatszáz vendégdrukkert jelent. A kezdés előtt zúgott a „Hajrá, Zete!” az Opus Arénában, a ZTE FC pedig ebben az összeállításban kezdett: Senkó – Huszti, Mocsi, Safranov, Gergényi – Meshack, Sankovic, Szendrei, Szalay – Tajti, Sajbán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában