Fiatal atléták összetett bajnoksága után

2023.10.03. 13:42

Bella Mátyás országos bajnok

Tovább tart az atlétikai szezon, főleg az utánpótlás korosztályokban rendeznek még versenyeket, köztük országos bajnokságokat is. Így volt ez legutóbb Kecskeméten, ahol Bella Mátyás, a Zalaszám-ZAC tehetsége országos bajnoki címet szerzett.

Kerkai Attila

Bella Mátyás a dobogó legfelső fokán, előtte edzője, Csiszár Attila az eredményhirdetéskor

Fotó: ZAC

A Magyar Atlétikai Szövetség Kecskeméten rendezte meg az U18, U16 és U14 korosztályok összetett országos bajnokságát. Csiszár Attila edző tanítványa, Bella Mátyás az U14 korosztály "A" változatában állt rajthoz. A négy versenyszámból a távolugrást 553 cm-es eredménnyel megnyerte, a másik három versenyszámban (magasugrás: 164 cm, 60 m gát: 9,42 mp, sípoló rakéta hajítás: 54,46 m) pedig második helyezéseket elérve nyert összetett országos bajnoki címet Bella Mátyás 2294 pontos teljesítménnyel.

A "B" változatban állt rajthoz Szabó Mihály, aki 1369 ponttal a 11. helyezést érte el, szintén a "B" változatban, de a lányoknál ért el 17. helyezést 2001 ponttal Pap Luca.

Muszil Ágnes egyetemi csapatában is jeleskedett
Fotó:  ZAC 

Noha nem korosztályos verseny, de ez is országos bajnokság volt, amin részt vett Muszil Ágnes, a Zalaszám ZAC atlétája. Kaposvári központtal, de igazából a közeli Deseda tónál és környékén rendezték meg Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretében a félmaraton bajnokságot. Muszil Ágnes ezúttal a Pécsi Orvostudományi Egyetem színeiben indult, hiszen ott hallgató, és a félmaratoni távon lett első helyezett csapatával. Érdekesség, hogy a 21 km-es távból az egerszegi futónő 11 km-t teljesített, hiszen csapatukból egy fő lebetegedett, így ketten teljesítették a teljes távot. Edzője: Góczán István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában