Helyi sport

2023.11.22. 08:00

Hazai pályán kettőből egy a női kosárlabda amatőr NB I-ben

A női amatőr kosárlabda NB I-ben érdekelt mindkét zalai csapat hazai környezetben játszott az elmúlt hétvégén.

Zaol.hu

Fehér mezben a kanizsai Rezsek Réka a Törökbálint elleni mérkőzésen.

Fotó: Szakony Attila

Fehér csoport:

ZTE NKK – UNI Győr SZESE 92-83
(26-27, 19-21, 28-17, 19-18)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Esztergályos, Bognár.
ZTE: Óházy 18/9, Kovács G. 25/12, Szórád 8/3, Ács A. 12, Jurkó 16/6. Csere: Horváth Fru. 13, Szakonyi-Nagy, Kocsárdi R. Edző:  Rózsás Gábor.
Az elejétől fogva elég szellősen védekezett mindkét csapat, így klasszikus dobópárbaj alakult ki. Ebből a vendégek jöttek ki valamivel jobbak, és a nagyszünetben  három ponttal vezettek (45-48). Ezt követően is maradt a szoros állás (27. p.: 62-60), aztán az döntött, hogy a ZTE NKK  már kevesebbet hibázott ellenfelénél.  Támadásban csökkent az eladott labdák száma és türelmesen, jó helyzetekig vezették az akciókat a hazaiak, akik  a negyedik negyedben már folyamatosan 6-8 ponttal a rivális előtt jártak.
Rózsás Gábor: „Gratulálok csapatomnak az újabb győzelem megszerzéséhez.  Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, amelyen a második félidőben már sokkal koncentráltabbak voltunk és ez jelentette a kulcsot a sikerhez.”

Zöld csoport:

Kanizsai Vadmacskák SE– Radobasket Törökbálint 40-101
(13-28, 8-26, 5-27, 14-20)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Szecsődi, Boros.

Vadmacskák: Németh L. 6, Rezsek 5/3, Kiss Szabó 16, Szilágyi 2, Kékesi 2. Csere: Simon A. 7/3, Bagonyi 2, Simon-Riechel, Simon E., Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

A csoport éllovasa érkezett vendégségbe a sereghajtó kanizsaiakhoz, így az erőviszonyok eléggé egyértelműnek látszottak. A mérkőzésen aztán minden a vendégek tervei szerint is alakult: csapatuk minden mutatóban jobb volt és folyamatosan növelte előnyét.
Gábor Erzsébet: „Sajnos, az ellenfél zóna védekezésével nem tudtuk felvenni a versenyt. Az utolsó negyedben viszont próbáltuk magunkat tartani mind fizikálisan, mind lélekben és ezzel viszonylag szoros záró játékrészt sikerült produkálnunk.”

Az előttünk álló hétvégén szünet lesz a bajnokságban. A csoportjában a 2. helyen álló ZTE december 3-án Ajkán (4. helyezett) játszik, míg a Vadmacskák ugyanezen a napon a Szekszárd II. (5.) otthonában lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában