Befejezték erre az évre

2023.12.22. 08:00

Végig éles meccsen győzött a Vadmacskák SE

A női kosárlabda Amatőr NB I. Zöld csoportjában a nyolcadik helyen álló kanizsai női kosarasok idei utolsó bajnokijukon a Szolnoki MÁV SE együttesét győzték le hazai környezetben.

Kühne László

Németh Luca (jobbról) a végén fontos büntetőket értékesített

Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE–Szolnoki MÁV SE 68-65 (18-23, 24-11, 10-12, 16-19)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Boros Gyevi, Deák Zs.
Vadmacskák: Németh L. 11, Rezsek 8, Kiss Szabó 24, Szilágyi L. 11, Kékesi 2. Csere: Simon A. 10, Bagonyi, Csordás 2, Simon E., Simon-Riechel. Edző: Gábor Erzsébet.
Jók: az egész kanizsai csapat. 

Igazán éles meccset játszott a Vadmacskák együttese utolsó bajnokiján ebben az esztendőben. A bajnokság nyitányán a Szolnok hazai környezetben – nem nagy különbséggel – győzött a nagykanizsaiak ellen, így megvolt rá az esély, hogy a dél-zalaiak visszavágjanak. Bár a vendéglátók vezettek, a szolnokiak a meccs 6. percében átvették a vezetést. A második tíz perc során a Vadmacskák aztán lényegében hengerelt, s ennek azért is volt külön jelentősége, mert a fordulást követően az alföldiek igyekeztek zárkózni. A KVSE-nek azonban végig maradt annyi előnye, hogy a Szolnoki MÁV ne tudja a maga javára fordítani a találkozót, Gábor Erzsébet tanítványai pedig a harmadik sikerüket könyvelhették el a bajnoki sorozatban. A kanizsaiak január 14-én folytathatják a szezonjukat, akkor Kecskemétre látogatnak.

Gábor Erzsébet: „Volt ugyan már plusz tizenkettő is a javunkra, de azért a végjátékban oda kellett figyelnünk. Szükség volt tehát a jó védekezésünkre, no meg arra, hogy a végén kulcspillanatban és helyzetben Németh Luca bevágja a két kulcsfontosságú büntetőt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában