A hazájában csúcstartó Tanaka Katsuhiro jövőre is visszatér

2024.04.27. 08:30

Japán induló is lesz a vasárnapi koraszülöttfutáson

A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő, 66 kilométeres, vasárnap sorra kerülő „Másodszor is célba érünk” elnevezésű, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által rendezendő jótékonysági futás visszatérő résztvevője a japán Tanaka Katsuhiro.

Zaol.hu

Tanaka Katsuhiro a tavalyi futáson Kallósdon

Fotó: Bérces Edit

A 6 napos futás japán csúcstartója villámlátogatás keretében immár másodszor fogja huszadmagával egyéniben, idén egyedüli külföldiként teljesíteni a hegyen-völgyön vezető útvonalat, mely olyan turisztikai látványosságokat érint, mint a Göcseji Falumúzem, Nemesapáti, Gyűrűs, Kallósd, Kehidakustány, Nemesbük, Egregy, Hévíz.

Katsu harmadszor vesz részt zalaegerszegi futóversenyen, hiszen 2007-ben teljesítette a Szilveszteri Hegyimaratont, 2018-ban pedig az Ivan Cudin vezette nemzetközi mezőny tagja volt a koraszülöttfutáson.

Katsu az első japánként kerülte meg a Balatont, és a japán delegáció tagjaként futott 6 napot Balatonfüreden is. A koraszülöttfutás szervezői jövőre is visszavárják a japán futólegendát.

Bérces Edit 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában