Hétvége

2014.05.22. 14:01

Staféta Kovács Piroskával

Horváthné Káli Erika Kovács Piroska gyenesdiási terapeutának adta tovább a stafétát, azt kérdezve, mivel lehet táplálni a lelket?

Magyar Hajnalka

 

– A test, a lélek és a szellem elválaszthatatlan, minden összefügg azzal, ahogy táplálkozunk, érzünk és gondolkodunk. Ha képesek vagyunk a gondolatainkat pozitívra fordítani, az minden életfolyamatunkra üdvösen hat, s a lelket is meggyógyítja. Nem hiszek az embereket sárba tipró agresszív „terápiákban”, ezekben a puszta félelem kényszeríti ki a változást, nem a bennünk megébredő erő. Meggyőződésem, hogy csak a szeretet nyelve, a motiváció és a pozitív energia épít és emel fel. Egyébként titokban mindenki erre vágyik, csak a neveltetésünk elhiteti velünk, hogy a kemény kéz stratégiája célravezető. Persze nem lehet kizárni az életünkből a negatív hatásokat, de megtanulhatjuk ezek mélyén meglátni a bennünket építő, jó elemeket. Például a tapasztalatot, a tanító szándékot. Válasszuk célul, hogy ne a félelem uralja az életünket, hiszen az kiöli a pozitív szemléletet. Engedjünk szabad utat a jóra való hajlamnak, a lélek boldogságának, s azt fogjuk tapasztalni, hogy átformálódik az egész életünk.

Kovács Piroska  Borsos Ágnest kérdezi, azt  tudakolva, hogy  a maori nép hogyan gyógyítja a lelket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!