Hétvége

2017.03.04. 12:09

Staféta Lovkóné Kiss Kármennel

JESZENŐI CSABA, a kanizsai Rozgonyi iskola igazgatója azt kérdezte Lovkóné Kiss Kármentől, az intézmény rajztanárától: - Hogyan jellemezné képei formai és színvilágát, s mik a jövőbeni művészi céljai?

Benedek Bálint

- AZ UTÓBBI években sokat változott az ízlésvilágom a festés terén - fogalmazott Lovkóné Kiss Kármen. - Letisztultak azok a formák, amiket megfestek, illetve a természet lüktetését talán másmilyen irányból közelítem meg. A festményeimről eltűnt az a bonyolult fonalgrafika-szerű háló, ami korábban az összes képemen megjelent. Most a természet szépségeit ábrázolom minél naturálisabb módon. A grafikáimban még megvan, itt a csipkeszerű szecessziósabb vonulatot folytatom.

Fotó: Szakony Attila

A HÖLGY festészet iránti elkötelezettsége gyerekként indult, azóta töretlen ez a folyamat. Legközelebb Kiskunhalason mutatja be a munkáit.

A STAFÉTÁT Magyar Ferencnek, a kanizsai tankerületi központ igazgatójának adta tovább, azt kérdezve tőle: - Mennyire tartja fontosnak, hogy megfelelő szakképzettségű pedagógusok lássák el a gyerekek művészeti nevelését?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!