Hétvége

2017.01.21. 19:41

Staféta Rákhely Zsófiával

DR. NÉMETHNÉ dr. Ignácz Andrea, a nagykanizsai Király Patika vezetője kérdezte a szintén kanizsai Rákhely Zsófia divattervezőtől: – Milyennek látja a mai fiatalok öltözködését?

Benedek Bálint

– A MÉDIA hatására az ifjúság sokkal tájékozottabb a divatról, mint korábban – fogalmazott az egyetemi adjunktusként is dolgozó szakember.

– Bár az információk birtokában vannak, nem biztos, hogy jól tudják alkalmazni azokat. Nagyon szeretem ezt a generációt, nem illetem őket kritikával. De azért látszik az öltözködésükön a vizuális kultúra oktatásának hiánya. Rákhely Zsófia szerint talán az a legnagyobb hiba, hogy sokan nem látják saját magukat objektíven. A divatlapoknak hisznek, pedig az nem valós képet ad.

– A FIATALOKNÁL a különbözni vágyást nem látom olyan erősnek, mint ezelőtt húsz évvel – tette hozzá. – A tinédzserek keresik az útjukat, lényeges a szülői minta, azt vagy lemásolják, vagy épp ellenszegülnek.

A STAFÉTÁT Rákhely Zsófia Vajda Zsuzsának, a kanizsai Vabababa Művészeti Alapiskola egyik vezetőjének adta tovább, azt kérdezve tőle: – A gyerekek életében mennyire fontos a művészeti nevelés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!