Hírek

2010.12.15. 16:26

Kettős keresztet állít a Jobbik az advent jegyében

A megyeszékhelyi Jobbik-szervezet is csatlakozik a 2003-ban meghirdetett adventi kettős kereszt-állítás misszióhoz jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Pintérné Kálmán Marianna.A Jobbik zalaegerszegi önkormányzati képviselője kifejtette: küldetésük célja az, hogy felhívják a figyelmet a karácsony, mint keresztény ünnep valódi értékeire.

Horváth A. Attila

- A reklámhadjáratok befolyásolta készülődésben a vásárlási láz helyett a valódi emberi értékeknek volna létjogosultságuk. A legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, a szeretet, az odafigyelés  - fogalmazott.

Mint mondta, a kereszt vallási és történelmi jelkép, nemzeti érzésünket táplálja, egyszersmind felkiáltójel szerepét hivatott betölteni. Egy pillanatra megállítja és elgondolkodtatja az embereket, akik így talán kevésbé anyagiasan szervezik családjuk karácsonyát. Az egerszegi Jobbik a strandfürdő hátsó bejáratánál, az ’56-os emlékmű mellett állítja fel kettős keresztjét vasárnap 15 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!