Hírek

2011.06.25. 08:18

A zalai birsalma illata

Őrizzünk meg a hagyományainkat, mert aki a múltját elveszti, annak jövője sem lesz - fogalmazott Kovács Gyula erdész, a 2009-es esztendő zalai embere a novai gyümölcsöskertnek az avatóján.

Gyuricza Ferenc

A novai plébánia udvarán helyet kapott kert egyedülálló, mert bár hasonló kezdeményezések vannak, de olyan génbankot, amely nemcsak több, mint száz oltványt, de komplett leírást is tartalmaz azok anyanövényeiről, eddig sehol sem alakítottak ki - mondta az ötletgazda Együtt Sikeres Nováért Egyesület elnöke, Ruzsics Milán.


A kertet és annak létrehozását V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is méltatta, s többek között arra is kitért, hogy miközben megismertük a kivit és a mangót, elfeledtük a vérkörte ízét és a birsalma illatát. Az államtitkár szerint a vidék olyan élettér, amelyhez értékes kultúra kötődik. A kertet dr. Veres András megyés püspök szentelte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!