Hírek

2011.08.24. 15:31

A Jobbik a kisiskolákról

A hahóti iskolának a Zalai Hírlapban múlt héten ismertetett ügye késztette arra szerdán a Jobbik megyei szervezetét, hogy véleményt mondjon a falusi kisiskolák fenntartásáról.

Sámel József

Mint azt Zakó László, megyei elnök, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a Jobbik álláspontja szerint az oktatáshoz való jog minden magyar embert megillet, az általános iskolák fenntartását, működtetését tehát nem lehet csupán gazdasági oldalról megközelíteni. A hahóti iskola esete ugyanakkor pontosan rávilágít a problémákra, arra, hogy az állam a valós költségeknek csak alig felét finanszírozza.

Lázár Roland, a zalaszentgróti alapszervezet elnöke szerint abban, hogy idáig fajult a hahóti iskola ügye, az önkormányzat és a Suli Harmónia Alapítvány is ludas. Előbbi azért, mert nem biztosította az ígért támogatásokat, az alapítvány pedig azért, mert hagyta, hogy tartozások halmozódjanak fel.

A két jobbikos vezető azt is furcsa helyzetnek tartja, hogy miközben gond van az iskolák fenntartásával, addig pályázati forrásból digitális táblákat szerzett be az alapítvány.



Kapcsolódó cikkeink: 

Lesz iskola Hahóton? A döntés az önkormányzat kezében van (frissítve) 

Becsengetnek Hahóton is - Mégsem zárják be a helyi iskolát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!