Hírek

2014.11.25. 18:20

Kézműves vásár Katalin napján

Lendva - A korábbi évekhez képest kevesebb árust, s kevesebb érdeklődőt is vonzott a tizedik alkalommal megrendezett Katalin-napi vásár.

Gyuricza Ferenc

Hogy pontosan mi is lehetett ennek az oka, azt csak találgatták a résztvevők. Voltak, akik a keddre megelőlegezett, de szerencsére elmaradt rossz időjárással, mások pedig a tavalyi igen szigorú ellenőrzéssel magyarázták a távolmaradást. Egy biztos, a tavalyi 56-tal szemben ezúttal csupán 25 árus kínálta kézműves termékeit, amelyek többsége kifejezetten az adventi időszakhoz kötődött.

- Bőrművest kerestem, ám az sajnos ezúttal nem pakolt ki. Hogy mégse térjünk haza üres kézzel, a feleségem egy szép adventi koszorút vásárolt - mondta Lendvai Kepe Zoltán. Fehér Farkas Éva apróságokat keresgélt, kisfiának válogatott a Horváth Csaba zalaegerszegi fazekas készítette termékek között.

- Ez a jellemző, inkább az apróságokat keresik az emberek - mondta Horváth Csaba. - A bögréket, az adventre készített kis angyalka figurákat nézegetik, bár sikerült egy nagyobb tálat is eladnom.

Horváth Csaba minden évben jelen volt ezidáig a Katalin-napi vásárokon, így aztán van összehasonlítási alapja. A zalaegerszegi fazekas szerint a magyarországi árusuk most vannak a legkevesebben.

A vásárlók között azonban szép számban akadtak a határ ezen oldaláról. A rédicsi Gaál Károly céltalanul látogatott át a határ túl oldalára, elmondása szerint minden évben körül szokott nézni.

- Általában színesebb szokott lenni a kínálat - jegyezte meg. - Az adventi gyertyákat nézegettük, de végül mégsem vettünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!