Hírek

2014.12.04. 18:26

Varga Imre példamutató bátorságát ismerték el

Zalabaksa – A haza védelme során tanúsított bátorságáért emléktárgyat adományozott Hende Csaba honvédelmi miniszter Varga Imre nyugalmazott kanonoknak.

Gyuricza Ferenc

Az erről szóló díszoklevelet, s magát az ajándékot a miniszter nevében Papp Ferenc ezredes, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatok és háborús kegyeleti főosztályának vezetője adta át a II. világháború keleti frontján tüzérként szolgáló Varga Imrének. A csütörtökön megtartott megemlékezésen Papp Ferenc kiemelte: Varga Imrét nemcsak a II. világháborúban átélt szenvedései és a példaértékű katonai helytállása miatt találta méltónak az elismerésre Hende Csaba miniszter, hanem a kegyeleti szolgálataiért is. Közismert ugyanis, hogy a kezdeményezésére valósult meg az a doni zarándoklat, amely során a keleti fronton a harci cselekményekben elesett, vagy az orosz tél megpróbáltatásai következtében elhunyt bajtársak előtt rótták le tiszteletüket.

Az anno az Év zalai emberének megválasztott Varga Imre elismerését Zalabaksa és Pórszombat települések, valamint a Medes Baráti Kör, mint hagyományőrző egyesület kezdeményezték. A rendezvényen Zalabaksa képviseletében Horváth Ottó polgármester, a Medes Baráti Kör részéről pedig Kovács Gyula erdész köszöntötték a 94 éves kanonokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!