Hírek

2015.04.14. 11:45

Bíróságon a zalaegerszegi lány gyilkosa (frissítve)

Zalaegerszeg - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság kedden délután azt a 21 éves zalaegerszegi fiatalembert, aki szombaton este fél tíz tájt bántalmazta és megölte 18 éves volt barátnőjét a megyeszékhelyi parkerdőben.

Arany Gábor

B. Barnabás a tette után röviddel telefonon beszámolt a történtekről budapesti barátjának, majd autóba ült és Keszthely felé elszáguldott. A fiatalember Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett. Nem súlyos sérülésekkel vitték előbb a keszthelyi, majd az egerszegi kórházba, ahonnan kedden rendőri kísérettel távozott.

Fotó: Pezzetta Umberto

B. Barnabást délután hét rendőr vezette a járásbíróság nyomozási bírája, dr. Palkó Tamás elé, aki egyebek mellett az emberölés bűntettéért kiszabható szabadságvesztés hosszára tekintettel döntött úgy - helyt adva a Zala Megyei Főügyészség indítványának - , hogy 30 napra elrendeli B. Barnabás előzetes fogva tartását. A bírói indoklásból kitűnt, hogy még nem került elő az, amivel B. Barnabás a lányt megsebesítette. A törvényszék közleménye ugyanis úgy fogalmazott: megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az elkövetés eszközét és  egyéb tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené vagy elrejtené, ezzel megnehezítené, illetve veszélyeztetné a bizonyítást.

A fiatalember  ügyvédje, dr. Slezák József érdeklődésünkre közölte, indítványozta védence ideiglenes kényszer gyógykezelését, de a bíró ezt elutasította, e végzés ellen védence érdekében fellebbez.  Az ügyvéd elmondta, B. Barnabás eddig nem tett vallomást, csak annyit mondott: nem emlékezik semmire.

A fiatalember egyébként teljes apátiával fogadta a sajtó felfokozott érdeklődését, a hozzá intézett kérdésekre nem válaszolt, semmilyen reakciót nem mutatott, a kamerák, a fényképezés ellen nem tiltakozott. B. Barnabás ismerősei, rokonai közül senki nem jelent meg a bíróság épületében.

Előzmények:

Részletek a parkerdőben meggyilkolt lány ügyében

Megöltek egy 18 éves gimnazista lányt Zalaegerszegen, a feltételezett elkövető balesetet szenvedett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!