Hírek

2015.06.18. 17:00

Megyei közgyűlés Zalaegerszegen -Több rendőr a parton

Zalaegerszeg – A megelőző évhez képest tavaly 11,4 százalékkal csökkent Zalában a bűncselekmények száma, hangzott el a megyei közgyűlés ülésén.

Varga Lívia

A megye közbiztonságáról, továbbá a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében tett intézkedésekről Dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány tájékoztatta a képviselőket. Mint fogalmazott, 2013-hoz képest tavaly 34,8 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Érzékelhetően – 8,4 százalékkal – javult a zalai rendőrök nyomozási mutatója, az eredményesség így már meghaladja a 60 százalékot.

A folyamatosan javuló eredmények egyebek mellett a 24 órás rendőri jelenlétnek, az aktivitás növekedésének, a gyors reagálásnak és a lakossággal kialakított intenzívebb kapcsolatnak köszönhetőek, hangsúlyozta dr. Sipos Gyula. A közlekedési balesetben meghaltak száma viszont nőtt, döntően a gyorshajtás és egyéb közlekedési szabályok megszegése miatt. A helyzet javulása érdekében a megyei rendőrfőkapitány közös fellépést sürgetett.

Több képviselő is fokozott rendőri jelenlétet szorgalmazott a keszthelyi Balaton-parton a nyári idegenforgalmi szezonban, amire dr. Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes ígéretet tett, leszögezve: a rendőrség minden olyan támogatást megad Zalának, amit tavaly biztosított, sőt, ha szükséges, még több rendőrt vezényelnek a Balaton-partra.

Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke megköszönte a zalai rendőrök elmúlt időszakban végzett munkáját, s kiemelte: a rendőrség teljesítette a közgyűlés által korábban megfogalmazott kérést, s a közterületeken a korábbiaknál több rendőr van jelen, melynek eredményeként csökkent a bűncselekmények száma.

A képviselők zárt ülésen döntöttek arról, hogy idén ki legyen a megye díszpolgára, s kik kapják a megyei közgyűlés által alapított díjakat. Az elismeréseket szeptember 12-én, a megyenapi ünnepségen adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!