Hírek

2015.09.25. 14:43

Szívünk világnapja - A zalaegerszegi kórház kardiológiájának fejlesztéséről is szó esett a szívünk napján

Zalaegerszeg – A zord idő ellenére több százan vettek részt tegnap a szívünk napja programon, aminek ez alkalommal a hangversenyterem adott otthont.

Magyar Hajnalka

A betegszervezetek, alapítványok, szakmai szervezetek és a Zala Megyei Kórház kardiológiai osztálya szervezésében immár 15. alkalommal tartották meg a szívünk napját, ami szűréssel, újraélesztési és elsősegély bemutatóval kezdődött, majd a beszédeket követően műsorral zárult.

– Az emberek sajnos csak akkor kezdenek el foglalkozni az egészségükkel, amikor már baj van – emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő.

Horváth Józsefnének (balról) Antiné Tóth Szilvia segédkezett a hangversenyterem galériájában berendezkedett szűréseknél Fotó: Pezzetta Umberto

- Ezen a szemléleten kellene változtatni, amiben segíthetnek a hasonló programok - folytatta Vigh László. - Fontos volna azonban, hogy a fiatalokat is elérjük az üzenettel: az egészségből csak egy van... Amúgy is fogyó nemzet vagyunk, jó volna, ha ezt a tendenciát nem tetézné még a megelőzhető betegségekből adódó halálozás.

Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház főigazgatója az intézményben zajló fejlesztésről tartott előadást.

- A beruházás keretében a kardiológia és a szívsebészet is elfoglalhatta már helyét az új épületben, ami a korábbinál sokkal jobb körülményeket kínál - mondta. - A két osztályon zajló kiváló szakmai munka megköveteli a folyamatos fejlesztést, új technológiák bevezetését. Fontos előrelépés, hogy méltó körülmények közé került a kardiológiai járóbeteg szakellátás, továbbá, hogy létrejött egy tízágyas, jól felszerelt őrző. A korábbi helyükön erre nem volt lehetőség. Az új centrum építéséhez jelentős műszerbeszerzések is kapcsolódnak. Jelenleg ugyan még a régi eszközökkel dolgoznak az osztályok, de remélhetőleg az év végére változhat a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!