Hírek

2017.08.29. 17:55

Bérces Edit egy 30 éves futást kelt ismét életre

ZALAEGERSZEG Bérces Edit újra nekivág a Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti távnak, amit annak apropóján tesz meg szerdán a korábbi ultrafutó klasszis, hogy éppen 30 éve tette meg először futva a két város közötti távolságot.

Kerkai Attila

Bérces Edit akkori futásának története van, amit úgy fogalmazott meg, hogy visszavágytam az első munkahelyemre, a nagykanizsai gimnáziumba.

- A korábbi Landler-gimnáziumban (ma Batthyány) tanítottam előtte és 1987-ben kerültem vissza Zalaegerszegre a pénzügyi és számviteli főiskolára tanítani. Az új tanévnyitón mégis ott akartam lenni, s kötődésem elhatározásából indultam el Kanizsára - emlékezett vissza Bérces Edit.

Bérces Edittel bárki futhat a hosszú úton Fotó: Pezzetta Umberto

Akit pedig nem kell különösebben bemutatni, hiszen a kétezres évek ultrafutásának nem csak a magyar, de nemzetközi klasszisa volt. Bérces Edit 100 km-en Eb-t és vb-t nyert 2000-ben, 2001-ben 24 órás világbajnok, ugyanebben a számban 2002-ben Európa-bajnok. Hét évig tartotta a női világcsúcsot 24 órás futásban, az Ultramarathon World szaklap 2002-ben az év női ultrafutójának választotta.

Azt mondta, belepillantott a naptárába és látta, hogy éppen 30 éve futott először a két város között, s ezt akarta emlékezetessé tenni újra.

Szerdán a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Gasparich úti bejárata elől 8.15-kor indul útnak, természetesen nem egyedül. A futás védnöke dr. Tóth Endre, az egerszegi főiskola alapítója, dr. Szász Péter, a Zalaszám ügyvezető-igazgatója és Balogh László, a Batthyány-gimnázium igazgatója. Bérces Edit időutazás térben határozta meg ezt a futást, amihez lehet csatlakozni, hogy közben a csak futok és mesélek szlogent is adja hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!