Hírek

2017.02.10. 13:53

Újabb munkahelyek jönnek létre

Zalaegerszeg - Az osztrák ADA bútoripari cégcsoport egymilliárd forintos beruházással újabb csarnokot épít a déli ipari parkban.

Szabó Judit

Erről is szó volt Balaicz Zoltán polgármester közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján. A beruházás a zalaegerszegi önkormányzat ingatlanán valósul meg, ám átnyúlik Bocfölde közigazgatási területére. Mivel a cég csak egy önkormányzattal szeretne tárgyalni, Bocfölde és Zalaegerszeg megállapodott a közigazgatási határ módosításáról, a szükséges területet a városhoz csatolják. A fejlesztéssel 100 álláshely jön létre. A polgármester egy másik munkahelyeteremtő beruházásról is beszámolt.

Az ipari csarnokokat és fémszerkezeteket gyártó keszthelyi ULEV-S Kft. a zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Parkban szeretne üzemet építeni 450 millió forintos beruházással. Ezzel 50 munkahely jön létre. A telek értékesítésére pályázatot kell kiírnia az önkormányzatnak. Reményeik szerint ez a cég lesz a nyertes, említette Balaicz Zoltán.

A csütörtökön elfogadott költségvetésről azt mondta, hogy abban minden fontos célt meg tudtak jeleníteni, s hozzátette: a rendszerváltás óta még soha nem indult az év ilyen magas főösszeggel. Az ok, hogy egyre több TOP-forrást lehet lehívni, s a Modern Városok Program fejlesztései (uszoda, Mindszenty-zarándokközpont, alsóerdei beruházás...) is bővítik a büdzsét. A TOP programok állásáról külön előterjesztés szólt. A város tavaly év végéig 21 projektre kötött szerződést és 7,35 milliárd forint támogatást hívott le a 16,8 milliárdos keretéből.

Az önkormányzat mint a földterület tulajdonosa hozzájárult, hogy az olajipari múzeum pályázatot nyújtson be fejlesztésekre, s hogy a landorhegyi csecsemőotthon is pályázzon az intézmény korszerűsítésére.

Megalapították a Sport mecénása díjat, amit minden évben május 6., a magyar sport napja környékén adnak át egy-egy szponzornak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!