Hírek

2014.10.12. 20:15

Második helyen a Jobbik - Zsíros kenyér és pálinka az irodában

Zalaegerszeg, Nagykanizsa - A következő választásokon a Jobbik váltópárt lehet – mondták tegnap a két városban az eredmények tükrében.

Pásztor András

A zalaegerszegi Jobbik a Zrínyi úti Bástya Fogadóban várta az eredményeket vasárnap este.

Az eredményeket nézik a Jobbik egerszegi bázisán. Pintérné Kálmán Marianna, Nagy Dezső, Pete Róbert, Pintér József. Fotó: Katona Tibor

– Gratulálunk a győztesnek és bízunk benne, hogy Balaicz Zoltán jó polgármestere lesz a városnak – értékelt 96,08 százalékos feldolgozottságnál Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi polgármesterjelöltje, aki ekkor a szavazatok 11,09 százalékát tudhatta magáénak, amivel a második helyen állt. – Az eredmény borítékolható volt. Bízunk benne, hogy a második helyet sikerül stabilizálnunk, és lassan de biztosan középpártból nép-, majd váltópárt leszünk, nemcsak Zalaegerszegen, hanem a megyében és az országban is.

Pete Róbert hozzátette: reményeik szerint a képviselő-testületben a kompenzációs listáról a Jobbik két mandátumot szerez majd.

Kanizsán a Jobbik Rozgonyi utcai irodájában várták az eredményeket.

– Az már biztosra vehető, hogy Bánokszentgyörgyön jobbikos polgármester lesz, de a kanizsai eredményeket illetően is pozitívak az előérzeteim – mondta Zakó László, a párt megyei elnöke, aki hozzátette: az előző ciklusban egy képviselő ült a kanizsai testületben, most ennél azért több városatyát szeretne látni a közgyűlésben.

Zakó László. Fotó: Szakony Attila

A pártirodában jó hangulat uralkodott, a képviselőjelöltek és a szimpatizánsok zsíros kenyérrel és jófajta házipálinkával kínálták egymást.

Önkormányzati választás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!