Hírek

2015.08.13. 14:46

Második lehetőség - A zalai karok is önköltséges képzést kínáltak

Zalaegerszeg – Augusztus 10-én éjfélkor zárult a jelentkezési határidő az ide egyetemi, főiskolai képzésekre.

Arany Horváth Zsuzsa

Az intézmények, köztük a zalaiak főleg önköltséges képzéseket hirdettek.

A keszthelyi egyetem és a nagykanizsai valamint a zalaegerszegi képzési karok illetékesei érdeklődésünkre arról adtak tájékoztatást, hogy a pontos plusz létszámadatok összesítése ezekben a napokban zajlik országszerte. Második lehetőségként a zalai felsőoktatási intézmények mindegyikében mód nyílt leendő hallgatóknak pótfelvételi benyújtására.

A BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg a 2015/2016. tanévben induló képzéseire meghirdetett pótjelentkezés az alábbi önköltséges képzésekre terjedt ki: gazdálkodási és menedzsment, gazdasági informatikus, pénzügy és számvitel szak - tájékoztatott dr. Bencsik Andrea dékán. A felsőoktatási szakképzés keretében kiegészült a nemzetközi gazdálkodási, nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakiránnyal.

A BGF egerszegi karán már zajlik a tanév előkészítése. Balról: Kustánné Fitos Amália a dékáni hivatal vezetője, dr. Bencsik Andrea dékán, Lampertné Katona Mónika dékánhelyettes, Kovács Roland, a Magyar Közgazdasági Társaság zalai ifjúsági szervezetének alelnöke és Antal Csabáné titkárságvezető Fotó: Katona TIbor

A pótfelvételi révén bekerült diák a majdani tanulmányi eredménye alapján kérheti átsorolását az állami finanszírozású képzésre.

- A pótfelvételire jelentkezettek száma a napokban derül ki, augusztus 24-25.-én kerül sor az egyeztetésekre - jelezte a kar vezetője.

- A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara is pótfelvételit hirdetett azon jelentkezők részére, akik a 2015. évi általános felvételi eljárás során nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem - nyilatkozta dr. Betlehem József dékán. - A pótfelvételi eljárás során a Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakirány, valamint az egészségügyi szervező alapképzési szak került meghirdetésre nappali munkarendben. Meghirdettük a fizioterápia mesterképzési szakot, amelyen az ápolás és betegellátás alapképzés gyógytornász szakán végző hallgatók mesterfokozatú oklevelet szerezhetnek. Fontos ez a Zalaegerszegi Képzési Központban tanuló gyógytornász hallgatóknak, mert így nálunk folytathatják mesterfokozatú tanulmányaikat, azután pedig várjuk őket az egészségtudományi doktori iskolánkba.

Nagykanizsán a PEN kampuszán kereskedelem és marketing, turizmus, informatika, gépészmérnök és logisztikai mérnök szakokra lehetett jelentkezni a pótfelvételi keretében - jelezte dr. Birkner Zoltán intézményvezető. - Úgy vélem, a közgazdasági képzések lesznek a legnépszerűbbek, várhatóan 10-20 hallgató fog csatlakozni az eddig felvettekhez. A várható első évfolyamosok száma a másoddiplomás képzésre jelentkezőkkel együtt valószínűleg eléri a 100 főt.

Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karon minden olyan szakot meghirdettek, amelyen szeptemberben megindul az oktatás: ez alap, mester, valamint felsőoktatási szakképzési szakon összesen közel 25 féle képzést jelent.A pótfelvételin átlagosan szakonként 10-12 fő jelentkezett - adott tájékoztatást dr. Tóth Zoltán dékánhelyettes,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!