Hírek

2017.06.30. 05:25

Virággal érkezett boldogság Nagykanizsára

NAGYKANIZSA Mosolyra váró virágok lepték el a dél-zalai várost. A kertészetek és virágboltosok nem csak Kanizsán, hanem országszerte virágcsokrok ezreit helyezték el utcákon, köztereken és parkokban, pusztán egy cél vezérelte őket, hogy mosolyt varázsoljanak az emberek arcára.

Benedek Bálint

Az Erzsébet téren sokak csak messziről méregették a liliomból, rózsából és apró kiegészítőkből álló csokrokat. Lukácsné Grózner Andrea, az egyik virágbolt virágkötő mestere , ötletesen a park sövénye közé helyezte el a virágokat. A három hónapos kislányát, Őszi Grétát a babakocsiban toló kanizsai Németh Nóra azonban bátran odalépett és boldogan vette el a meglepetést. Az édesanya elmondta: korábban nem hallott a különleges akcióról, ám szerinte a hétköznapi figyelemfelhívás jó ötlet, hiszen a virágok mindig jó kedvre derítik az embert, főleg a hölgyeket.

-Bizonyos alkalmakkor természetesen kapok a páromtól virágot, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen gyönyörű csokrokat csak úgy teljesen ingyen, vagyis egy mosolyért el lehet vinni - tette hozzá Németh Nóra.

A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy melyik virágüzletben állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A készítők rendszerint örömmel veszik, ha az új tulajdonosok a telefonjukkal megörökítik, hogy mekkora boldogságot jelentett számukra a virág. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

Németh Nóra és kislánya, Őszi Gréta mosollyal jutalmazta a virágcsokor készítőjét, Lukácsné Grózner Andreát az Erzsébet téren

-A rendhagyó kezdeményezéssel a virágosok azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok - mondta Lukácsné Grózner Andrea virágkötő mester. - Tavaly 400 virágüzlet csatlakozott a kampányhoz, a siker pedig garantált volt, hiszen 8 (!) ezer virágkötészeti remekmű került ki a közterületekre. Jók a visszajelzések, 2016-ban közel ötven szálas, csokros és cserepes virág talált gazdára a városszerte, s az idén is több ponton ennyit helyeztünk ki. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. A Fogadj örökbe egy virágcsokrot! - rendezvényt megelőzően az országban évtizedek óta nem volt ekkora méretű, ilyen sok embert és helyszínt érintő virágos megmozdulás.

Lukácsné Grózner Andrea hozzátette: még mindig a vidám és szomorú alkalmakra ajándékozott virágokat keresik a leginkább, bár egyre gyakrabban fordul elő, hogy a gavallér férfiak egy szál rózsával meglepik a kedvesüket. Az új trendeket is igyekeznek követni, melyek legtöbbször az interneten keresztül terjednek. Most a dobozokba rendezett élő virágok hódítanak, ami például vörös rózsából rendkívül dekoratív lehet.

-Még mindig divatos a különféle színű rózsa, de újra egyre népszerűbb a szegfű, mely nem kizárólag koszorúba való virág - fogalmazott a virágkötő mester.

- Egyre szebb kompozíciókat lehet belőlük készíteni, például mostanában az esküvői csokrokba is előszeretettel használjuk ismerhettük meg az új trendeket is Lukácsné Grózner Andreától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!