Hírek

2017.04.04. 12:39

Országjáró utcafórum Egerszegen

Pénteken délelőtt fél tízkor érkezik a megyeszékhelyi piacra az MSZP országjáró utcafóruma, amelyen részt vesz Botka László, Szeged polgármestere, a baloldali ellenzéki párt miniszterelnökjelöltje is.

Arany Horváth Zsuzsa

A program kapcsán tartott tegnapi sajtótájékoztatón Kiss Ferenc önkormányzati mszp-s képviselő és Góra Balázs területi ügyvezető alelnök elmondta, a párt demokratikus úton akarja leváltani az Orbán-kormányt, amely az EU ellen, intézmények és személyek ellen harcol. A 2018-as választásra készülő párt rendelkezik programmal, amely a „tegyünk igazságot!” jelszó nevében a differenciált adózás megvalósítását tartalmazza. Eszerint a gazdagok többel, a szegényebbek kevesebbel kell, hogy hozzájáruljanak az ország közös költségeihez. Az MSZP az oktatásra, az egészségügyre és a szociális feszültségek enyhítésére fektetne nagyobb hangsúlyt.

A programismertetést és a lakosság gondjainak meghallgatását szolgálja az utcafórum programsorozat, jelezték, aminek keretében április 7-én, pénteken fél tíztől a zalaegerszegi piacon találkozhatnak az érdeklődők Botka László baloldali miniszterelnökjelölttel, Molnár Gyula pártelnökkel és Tóbiás József képviselővel. A rendezvényen a politikusok szólnak pártjuk terveiről, arról, hogy új baloldali összefogásra szólítják fel a kormány működésével és az ország állapotával elégedetlen erőket. Az MSZP nyitott a demokratikusan gondolkodó szervezetek együttműködésére, amelyek a jelenlegi társadalmi igazságtalanságot és a szegénységet kívánják felszámolni. Az utcafórum a második körben a választókerületi központokba látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!