Keszthely

2016.11.15. 16:07

A sínekre feküdtek- figyelmeztetést kaptak

A bíróság figyelmeztetésben részesítette azt a két DK-s politikust, akik május elején tiltakozásként a felcsúti kisvasút síneire feküdtek.

Keszey Ágnes

A hétfői, bicskei bírósági tárgyalásról kedden Kovács Viktória, a Demokratikus Koalíció keszthelyi választókerületi elnöke sajtótájékoztatón számolt be. Felidézte: a felcsúti kisvonat első útja előtt Földi Judittal, Fejér megyei képviselővel együtt a sínekre feküdt, hogy megakadályozzák, hogy a vonat elinduljon.

- Figyelemfelkeltő akciónak szántuk, mert az, ami Felcsúton zajlik, a legklasszikusabb példája a közpénz pazarlásának - mondta Kovács Viktória. Ellenük közérdekű üzem megzavarása és rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt szabálysértési eljárás indult.

– A bírósági tárgyaláson elmondtam, hogy vitatom, hogy ez az üzem közérdekű lenne. Ez a pazarlás elleni tiltakozás volt. A molinóra is azt írtuk, hogy luxusberuházás: a kisvonat helyett az egészségügyre és oktatásra kellene költeni az uniós és a magyar adófizetők pénzét – emelte ki Kovács Viktória. Hozzátette: a rendőrség eljárását szabályszerűnek tartja, mellyel szemben semmilyen kifogást nem tett.

A bíróság a politikusokat figyelmeztetésben részesítette. A döntés nem jogerős, a feljelentő szerv, a rendőrség nyolc napon belül fellebbezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!