Keszthely

2017.01.13. 14:12

Több költségről szólt a DK képviselője

Keszthely –A kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos témái „álságosak és hazugak” - fogalmazott Kovács Viktória, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A politikus „Rezsihazugság Keszthelyen, tényekkel" című tájékoztatóján szólt arról, hogy a nemzeti hulladékgazdálkodási cég a költségek 60 százalékát téríti meg a városban hulladékszállítást végző önkormányzati cégnek.

–Negyven százalékot az önkormányzatnak kell hozzátenni. Ez azt jelenti, hogy közel 80 millió forinttal lesz több a hulladékszállítási költség, melyet a helyi adóforintokból kell biztosítani - elemezte Kovács Viktória.

A sajtótájékoztató helyszíne egy toronyház előtti terület volt, ahol a lakóközösség reklámcélra adta bérbe az épület falát, hogy az ebből származó bevétel összegével csökkenjenek a társasházi költségek.

- A közterületi hirdetésekre, plakátokra egy új törvény alapján adót kell fizetni. Ennél a társasháznál is adókötelessé vált a bérbeadási díjból származó bevétel, így éves szinten 126 ezer forint kerül ki a büdzséjéből - mondta a politikus. A szociális tűzifaprogramról szólva elhangzott: idén a tavalyi összeg felét kaphatják az önkormányzatok erre a célra, s bizonyos összeg feletti részt az önkormányzatoknak kell hozzátenni, ha drágábban tudják beszerezni a rászorulóknak jutó tüzelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!