Kosárlabda

2011.09.22. 18:34

Elkezdődött a 42. Göcsej Kupa

Csütörtökön négy mérkőzéssel kezdetét vette a 42. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa. És rögtön érkezett sajnos egy zalai vonatkozású rossz hír is: Vertetics Ádám, a Zalakerámia-ZTE KK irányítója begipszelt karral üldögélt a lelátón...

Kerkai Attila


A játékos kálváriája múlt szombaton kezdődött a körmendi Mogyorósi Szilárd Emléktornán, amikor az Oberwart elleni találkozón ráesett a kezére.

- Vasárnap megröntgeneztek, ám az a felvétel még semmi elváltozást nem mutatott - mesélte Vertetics Ádám, akinek az ominózus esés óta folyamatosan fájt a keze. - A hét elején próbáltam dobálni, de nem ment, így újabb vizsgálat következett csütörtökön reggel. A CT-vizsgálat aztán kimutatta, hogy az egyik szalag sajnos leszakított egy pici csontdarabot a kezemben, ezért három hétig gipszbe tették a karom. Mit mondjak, meglehetősen lesújtott a hír, nem gondoltam, hogy ekkora baj lesz belőle. Egyrészt kiesek a munkából, másrészt amúgy is kevesen vagyunk. Négy nap alatt négy mérkőzést játszunk, és higgyék el, a legszívesebben én is ott húznám a szekeret a pályán.

Kis Attila, a Zalakerámia- ZTE KK vezetőedzője sem örült ennek a fejleménynek, de persze nincs mit tenni, menni kell tovább.

-  Kertész, Gáspár és a fiatal Czeigli maradtak irányítók a jelenlegi keretünkben, nekik kell megoldaniuk a feladatot ezen a tornán. Most látszik meg, hogy mennyire szűk a keretünk, hogy egyetlen sérülés is ekkora gondot tud okozni. Természetesen így mindenkire nagyobb teher hárul, ezért is kellene megerősíteni a csapatot, hogy többen legyünk - vázolta a helyzetet a szakvezető.

A Göcsej Kupa küzdelmei mindenesetre elkezdődtek: a felvezetőben említett négy mérkőzésből csütörtökön hármat játszottak Egerszegen, egyet pedig Szombathelyen. Idehaza a B-csoport kezdett: előbb a Sopron 87-73-ra verte a szlovák Komarnót, majd a Körmend 82-76-ra jobbnak bizonyult a korábbi egerszegiekkel (Vojvoda, Williams, Kámán, Tóth Á. és az edző Völgyi Péter) felálló Paksnál. A nyitónap Szombathelyre „kihelyezett” találkozóján, az A-csoportos Falco KC–Güssing (osztrák) összecsapáson a hazaiak magabiztosan, 89- 60-ra nyertek. Az ebben a négyesben érintett ZTE KK a bosnyák Zenica ellen lépett pályára. A bosnyák csapat 62-52-re győzte le a zalaiakat. A ZTE jól kezdett, de az első negyed végére hátrányba kerültek, amin már nem tudtak fordítani. Az utolsó negyedben feljöttek ugyan négy ponttal, de a játékukban nem volt ennél több, s végül 10 ponttal kerekedtek felül a bosnyákok.

 

HÉTVÉGE A SPORTCSARNOKBAN
Péntek,
11 óra: Falco KC– Zenica (bosnyák).
12.45: Atomerőmû–Komarno (szlovák).
14.30: Körmend– Sopron.
16.15: Pécs–Győr.
18: hivatalos megnyitó.
18.45: ZTE NKK–Gospic (horvát).
20.30: Zalakerámia ZTE KK–Güssing (osztrák)

 Szombat
11.30: ZTE NKK–Győr.
14.45: Gospic–Pécs.
16.30: Güssing–Zenica.
18.15: Atomerőmû–Sopron.
20: ZTE KK–Falco.

Vasárnap,
9: ZTE NKK– Pécs.
10.45: 3. helyért (férfi).
12.30: Győr–Gospic.
14.45: férfi döntő. 16.45: 5. helyért (férfi).
18.30: 7. helyért (férfi).
Ha utóbbin nem érdekelt a ZTE KK, akkor a találkozót 10 órakor, az Ostoros- csarnokban játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!