Kultúra

2015.04.24. 15:59

Lelkes gyerekek - Szépen beszéltek a gellénházai diákok

Gellénháza – „Szépen beszélnek a zalai gyerekek” – summázta véleményét tegnap délután Körömi Gábor, neki pedig hihetünk, hiszen ezt mint drámapedagógus, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnökségi tagja, és egyúttal mint zsűrielnök mondta

Fincza Zsuzsa

.A drámapedagógiai társaság kezdeményezésére, a Nemzeti Művelődési Intézet szervező támogatásával ebben az évben immár huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót, amelynek megyei fordulójára került sor tegnap. Hagyományos volt a zalai viadal helyszíne is, a gellénházi művelődési otthon.

Ebben az évben nyolc zalai csoport jelentkezett a felmenő rendszerű minősítő megmérettetésre, de betegségek miatt ezek közül végül is csak hat csoport – a nagykanizsai Regélők és a szintén kanizsai VaBaBaBa, a zalalövői Csúcsfejek, a Pölöskei Hangyabanda, a galamboki Vadócok és a lenti Kerka – mutatta be a tudását.

Színpadon a galamboki Vadócok. Balról: Bogdán Gabriella, Bogdán Mónika, Németh Alaxandra, Domján Ibolya, Bogdán Imre, Bogdán Regina, Váradi Veronika és Bogdán Klára. Fotó: Fincza Zsuzsa

A létszám kapcsán Körömi Gábor megjegyezte:

- Jó lenne, ha többen lennének az indulók, éppen ezért intézetünk ősszel továbbképzést szervez pedagógusok és gyerekek részére. Reméljük, a zalaiak is jelentkeznek, hiszen amit most láttunk a színpadon, az több mint ígéretes volt: a gyerekek tehetségesek, felkészültek, aranyosak és lelkesek.

A regionális találkozót május 15-én rendezik meg Vasváron, ahova a tegnap arany minősítést kapott két csoport, a galamboki Vadócok a Hét kecskegida című produkcióval, és a zalalövői Csúcsfejek az Andersen-féle Hókirálynő feldolgozással utazhatnak. A nagykanizsa VaBaBaBa és a pölöskei Hangyabanda ezüstöt, míg a kanizsai Regélők és a lenti Kerka bronzot kapott.

A galamboki Vadócokkal madarat lehetett volna fogatni, amikor megtudták, az eredményt. És közölték: a legjobb közöttük az igazi farkas , a csapat vezetője, Farkas Józsefné.

- Valamennyien a diákjaim, értelmes, tehetséges gyerekek, könnyű volt őket megfertőzni az irodalommal így a pedagógus. Remélem szép sikerek állnak előttük a felnőtt életükben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!