Kultúra

2017.02.06. 18:50

Kalendárium Lenti és környékbeli szerzőktől

Lenti - A Csordás János Kör hat tagjától jelentek meg versek, írások a városi könyvtárban hétfőn bemutatott Nyugat-Balatoni Kalendárium idei kiadványában.

Korosa Titanilla

A lenti, környékbeli és muravidéki költőket, írókat összefogó Csordás János Kör hét éve alakult. A jelenleg 18 tagot számláló irodalmi közösség tagjai közül többen szerepeltek már írásaikkal a Pannon Tükör folyóiratban és más kiadványokban. A hétfői irodalmi esten a Nyugat-Balatoni Kalendáriumban helyet kapott szerzők mutatkoztak be írásaikkal.

- Szerveződésünk célja, hogy megpróbáljunk folyamatosan közös megjelenéseket biztosítani szerzőinknek. Ennek legfrissebb fóruma a Nyugat-Balatoni Kalendárium. A bemutatkozó szerzők közt van Vargáné Geresits Gizella, Kondákor Gyöngyi, Molnár Gábor, Zsupánné Illés Margit, Jánosi Ferenc, illetve jómagam - mondta Soós József lenti költő, a Csordás János Kör tagja.

Peltz István (állva) mutatta be a kiadványt a rendezvényen
Fotó: Kósa Róbert

A 300 oldalas kalendáriumot, melynek első kiadása tavaly látott napvilágot, Peltz István szerkesztő mutatta be.

- Magánkezdeményezésre jelent meg a kiadvány, mellyel több megyében - Zala, Somogy, Veszprém - is jelen vagyunk. Igyekszünk odafigyelni az aktualitásokra, emellett a kalendárium hozza azokat a klasszikus elemeket, témákat, amit az megkíván. Van benne néprajz, horoszkóp, irodalomi és egyéb tudományos jellegű írások is - mondta a szerkesztő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!