Kultúra

2017.01.24. 16:55

Taps a kultúra hőseinek

Zalaszentgrót - Vasárnap délután a VMK színháztermében a város a Himnusz születésére emlékezett és a magyar kultúra napját ünnepelte.

Szalay Csaba

Nemzeti imánkat Zsohár Veronika mondta el, majd Baracskai József polgármester szólt a közönséghez. Elmondta, hogy a magyar kultúra napja 1989 óta jeles dátum, amikor az egész országban és Zalaszentgróton is kulturális rendezvények sorával emlékeznek 1823. január 22-re. A napra, amelyen Kölcsey Ferenc Szatmárcsekén végső formába öntötte a Himnuszt.

Az ünnep kezdetén Zsohár Veronika mondta el nemzeti imánkat
Fotó: Szalay Csaba

- Tapsra lendítem kezeimet az éppen nem díjazott színészek, írók, képzőművészek előtt is, de főképp a mindennapok kultúrmunkásait tartom a hétköznapok hőseinek - fogalmazott Baracskai József. - Ők azok, akik távol a csillogástól naponta azon fáradoznak, hogy a kultúra itt Szentgróton is életközelbe kerüljön, hogy része legyen mindennapi életünknek. Ők a fellépő kis és nagy szereplők, az ő mestereik, az értük fáradozó szülők, az egyesületek vezetői és tagjai.

A polgármester a folytatásban felsorolta a művelődési központban működő kulturális csoportokat, a közönség tapsát kérve nekik.

Az ünnepség a Zala Zenekar lemezbemutató koncertjével folytatódott és ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!