Nagykanizsa

2009.11.27. 03:28

Nyolcadik ankét

A Magyar Geofizikusok Egyesülete Zala Megyei Csoportja és a Magyarhoni Földtani Társulat (MFT) Dél-dunántúli Területi Szervezete a HSMK konferenciatermében rendezte tegnap a VIII. Földtudományi ankétot Nagykanizsán.

Kelemen Valéria

Mivel az MFT területi szervezete a Vas, Somogy, Tolna és Baranya megyei általános iskolák alsós tanulói számára rajzpályázatot hirdetett a Föld bolygó nemzetközi éve alkalmából, annak eredményhirdetésével indult a program. A Lakóhelyem természeti szépségei pályázatra beérkezett 427 pályamunkát Járási Ildikó iparművész bírálta el, s adta át a jutalmak mellé a legjobbaknak járó okleveleket.

Az 1-2. osztályos korcsoportban a szekszárdi Kövesi Kincső nyert, második a keszthelyi Milics Péter, harmadik a kanizsai Piarista-iskolába járó Ziegler Simon lett.

A 3-4. osztályosoknál a kanizsai Hevesi-iskolás Bacsi Levente nyert, megelőzve a szombathelyi Szemes Csengét és a lánycsóki Frank Mírát. A kicsiknél a szekszárdi Szabolcsi Petra, a nagyobbaknál a lenti Varga Lilla és Fehér Fanni kapott különdíjat.

A szakmai program Ádám Béla soproni bányamérnök előadásával vette kezdetét, s míg a korábbi években a gyakorlati előadók voltak túlsúlyban, ezúttal a tudományos élet szereplői vitték a prímet. A programot kísérő kiállítások közül kiemelkedett a Papp Simon relikviáit és a kőzetmintákat bemutató, és sor került a három bányászgenerációról szóló könyvsorozat legújabb köteteinek bemutatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!