Nagykanizsa

2015.08.26. 13:25

Új koreográfiákat gyakorolnak a Szan-Dia F.S.C. ifjú versenyzői

Nagykanizsa - A komoly erőnléti felkészülésen túl, új koreográfiákat és akrobatikus elemeket is tanulnak a most zajló edzőtábor során a Szan-Dia F.S.C. ifjú versenyzői.

Pásztor András

Biztos jele, hogy lassan vége a nyárnak és kezdődik az iskola, hogy a klub versenyzői újból edzésbe álltak. Augusztus 21-31 közt ugyanis több mint száz táncos és kötélugró vonult edzőtáborba és kezdte meg a felkészülést a következő versenyévadra.

- Szükség is lesz a jó erőnlétre, a még szebb, pontosabb mozgásra és a látványos koreográfiákra, hiszen az I.D.F táncszövetség évenkénti világbajnokságain való szereplés mellett, új világszövetségek E.S.D.U, illetve WADF meghódítására készülünk - árulta el Vágó László, a klub egyik vezetője.

Csordás Erzsébet (balról) és Kotsy Gergely (jobbról) akrobatika edzők több új emelést is betanítottak a lányoknak Fotó: Szakony Attila

A Szan-Dia F.S.C. egyébként augusztus első hetében Szerbiában, egészen pontosan Magyarkanizsán segített a kötélugrás meghonosításában, ahol tárgyalásokat is folytattak a szerb táncszövetséggel, valamint a több száz főt foglalkoztató temesvári táncklub vezetőjével, a 2016-ban induló Kárpát-medencei Látványtánc Kupáról, melynek egyik állomása Nagykanizsa lenne.

- A több helyszínből álló sorozatra Európa minden országából várunk majd indulókat - folytatta Vágó László, aki hozzátette: a fentiek miatt is fontos, hogy jól sikerüljön a Szan-Dia F.S.C. felkészülése. Vágó Diána és Vágó Alexandra a koreográfiák megálmodói, Szabó Tímea a balett oktatásáért felel. A látvány sem hiányozhat a produkciókból, Csordás Erzsébet, Kotsy Gergely akrobatika edzők Pécsről érkeztek és a dobásokért, emelésekért felelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!