Nagykanizsa

2016.05.27. 15:25

Kanizsa Európa-bajnokságra készül

Nagykanizsa - Július 30 és augusztus 6. között a nagykanizsai Csónakázó-tó ad otthont az M Osztályú Hajómodellek Európa-bajnokságának, tudtuk meg a tó partján tartott sajtótájékoztató keretében a szervezőktől.

Kühne László

Ahogy azt bevezetőjében Cseresnyés Péter államtitkár és Dénes Sándor polgármester is kiemelte, Kanizsa városa örömmel látja vendégül a hajómodellezők szépszámú hadát a kontinens valamennyi szegletéből, hiszen a település sokat is tett azért, hogy ez az Európa-bajnokság a dél-zalai városba költözhessen egy hétre.

A sportszakmai dolgokra térve, Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező Sportegyesület elnöke kifejtette, előreláthatólag 14-15 ország modellezői érkeznek majd a Csónakázó-tóhoz, létszámuk pedig 150-200 tagra rúg majd, amihez természetesen csatlakozik az egyes csapatok, válogatottak kísérőszemélyzete is. Egy-egy nevező versenyző több hajóval is rajtolhat, ami a járgányok létszámát akár háromszázra is feltornázhatja. Az egyes nemzetek válogatottjait az adott országok - bajnokságokban teljesített - legjobbjaiból válogatták ki és tucatnyinál is több kategóriában sorakozhatnak majd fel a stégek területén. Kanizsai részről a magyar nemzeti együttes tagjaként Boti Ferenc például F1 15 ccm-es kategóriában is rajtolhat, míg a junioroknál a CMSE-t Szabadics Kolos képviselheti.

Az Európa-bajnokság megnyitójára egyébként július 30-án, az Erzsébet téren kerül sor, míg a kontinensviadal eredményhirdetését a tónál tartják augusztus 6-án. A rendezvény alatt természetesen számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket, akik a szervezők reményei szerint mind nagyobb számban látogatnak ki a Csónakázó-tóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!