SÉTA

2017.05.16. 14:40

Vedd fel a szemetet! - ÖKO divatbemutató és verseny

SÉTA

Idén is megrendezték az ÖKO divatbemutatót és versenyt, melyet a székesfehérvári SzC Árpád Szakgimnáziuma szervezett. Iskolánk évek óta szerepel ezen az eseményen, idén két ruhával készültek diáktársaink.

A szervezők azt tűzték ki célként, hogy újrahasznosítható hulladékanyagokból minél kreatívabb ruhákkal készüljenek a versenyzők.

Nagy Angelika Szimóna, Németh Józsefné tanárnő és Bellók Krisztina.
A lányok a 10. J osztály tanulói

Az egyik a "Gumi ruha", aminek a neve utal az anyagára: többféle gumit használtak fel hozzá. A tervezője régóta gondolkodott ilyen típusú ruhán, az idén el is készült. A ruhához a gumit a Karmacsi gumiszerviz és a Csipkeházak alatti bicikliszerviz biztosította. Az alkotás több részből áll: a nyaklánc, karkötő, külső és belső gumiból, a szoknyarész traktorgumiból, az öv bicikli belsőgumiból, az öv csatja pedig hármas fogaskerékből készült.

A második ruhaköltemény papírfonással készült. Hosszú és fárasztó munka eredményeként született meg, hónapokig dolgoztak a teljes kollekció elkészítésén. Ezt a papírfonási technikát a Béke ligeti iskolában tanulta a tanárnő, és megszerettette iskolánk diákjaival is, hiszen nemcsak a ruhákhoz használható fel, hanem ajándéktárgyakat, akár használati eszközöket is tudnak alkotni. A versenyre vállnélküli egészruhát neveztek, kalappal, legyezővel, nyaklánccal.

Végül mindkét ruha különdíjat kapott.

Rózsás Szabina és Károlyi Dorina - ZSzC Munkácsy Mihály SzG és SzK Zalaegerszeg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!