Sport

2011.09.23. 20:47

Göcsej Kupa: vereség a nőknék és a férfiaknál is (frissítve)

A kosárlabdázók 42. Göcsej Kupájának második, pénteki játéknapján nem termett zalai babér. A ZTE NKK a Gospic ellenfeleként 72-101-es vereséggel kezdett, a napot záró ZTE KK–Güssing találkozón pedig az osztrákok arattak diadalt, 66-61-es eredménnyel.

Kerkai Attila

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a ZTE férfi csapata a bosnyák Zenica ellen lépett pályára a nemzetközi felkészülési torna A csoportjában. A zalaiak biztatóan kezdtek, de később nagyon sokat hibáztak, és az ellenfél gyakorlatilag végig vezetve győzött, annak ellenére, hogy az utolsó negyedben még egyszer felzárkózott a ZTE.

Zalakerámia-ZTE KK– Celik Zenica 52-62 (17-21, 12-22, 10-8, 13-11)
ZTE KK: Kertész (9), Gáspár (11/3), Baki (12/3), Tóth G. (10/6), Kinter (6). Csere: Bödör (-), Délity (4).

- Rengeteg volt a hiba játékunkban, ráadásul Kinter cipőgondok miatt sem tudott a második félidőben játszani - értékelte a történteket Kis Attila, a kék-fehérek vezetőedzője. - Centerünk lábbelit cserélt, de az új is törte a lábát. Tudom, hogy banálisnak tűnik egy ilyen probléma, de tényleg nem könnyű beszerezni hirtelen egy ötvenegy és feles méretű, megfelelő cipőt. Összességében többet vártam a csapattól és néhány játékostól is, mert jobb összpontosítással akár nyerhettünk volna.

Pénteken kezdésként a férfi mezőnyben a Falco nagyon megverte az előző nap a ZTE-t felülmúló Zenicát, és a Paks is biztosan nyert, míg a Körmend nagy lépést tett a csoportgyőzelemért a Sopron felett aratott sikerével.

A nőknél a Pécs és a Győr nyitó ütközete parázs mérkőzést hozott, hisz´ a lelkes baranyaiak igencsak megnehezítették a jelenleg papíron jobb erôkbôl álló ellenfelük dolgát. Ezt követte a hivatalos megnyitó, melyen Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte a résztvevőket és a nézőket, kifejezve abbéli reményét, hogy előbbiek az elkövetkezőkben is izgalmas és látványos csatákat vívnak a pályán, a lelátón helyet foglaló utóbbiak örömére.

Hagyományosan a Göcsej Kupa keretében jutalmazzák a megye két fiatal kosárlabdázóját a díjalapító két mecénás jóvoltából. Az idei esztendôőben a Zsíros Tibor-díjat Kis Raúl, a Zalakerámia-ZTE KK tehetsége kapta, aki az elismerés első díjazottjától, a jelenleg Pakson kosarazó Kámán Tamástól vehette át a vándorserleget.
A lányok Katona György-díját az alapító személyesen adta át, méghozzá Fuisz Viktóriának, a Kanizsai Vadmacskák játékosának.

A Pécs–Győr női mérkôzés kiélezettsége is hozzájárult ahhoz, hogy elhúzódjon a program, a ZTE NKK–Gospic (horvát) nôi összecsapás és a Zalakerámai ZTE KK meccs is később kezdődött a tervezettnél.

A ZTE NKK–Gospic találkozón 72-101-es eredmény született. Az Euro Liga-tag horvátok erős csapattal érkeztek, több válogatott játékos mellett légiósok is erősítették a gárdát, mely jeleskedett a távoli dobásokban. A zalai lányok jól helyt álltak a nívós ellenféllel szemben.

A nap záró találkozója, a ZTE KK–Güssing (osztrák) csata mintegy negyedórás késéssel kezdődött.
A Güssing 66-61-re győzött változatos mérkőzésen, melyben a 4. negyedben nyerési esélye volt a ZTE-nek, de egy eladott labda után az osztrákok szereztek döntő kosarat a hajrában, s hiába küzdött Gáspár vezényletével a zalai gárda, az osztrákoknak ez elégnek bizonyult a győzelemhez. 



A Göcsej Kupa szombaton is folytatódik, s vasárnap ér véget.

Eredmények
Férfiak
A-csoport: Paks–Komárno (szlovák) 81-60, Körmend– Soproni KC 60-52. B-csoport: Falco KC–Zenica (bosnyák) 89-55.
Nôk: Pécs– Gyôr 61-67.    

További program:
Szombat
11.30: ZTE NKK–Győr.
14.45: Gospic–Pécs.
16.30: Güssing–Zenica.
18.15: Atomerőmû–Sopron.
20: ZTE KK–Falco. Vasárnap,
9: ZTE NKK– Pécs.
10.45: 3. helyért (férfi).
12.30: Győr–Gospic.
14.45: férfi döntő. 16.45: 5. helyért (férfi).
18.30: 7. helyért (férfi).
Ha utóbbin nem érdekelt a ZTE KK, akkor a találkozót 10 órakor, az Ostoros- csarnokban játsszák.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!