Sport

2013.01.17. 17:42

ZTE FC: Szalai Tamás távozik

Zalaegerszeg - Egyelőre úgy készülnek a ZTE FC-nél, hogy a nagy havazás ellenére szombaton lejátsszák első felkészülési mérkőzésüket, ám az már biztos, hogy Szalai Tamás nélkül. A rutinos labdarúgó maga kérte szerződésének felbontását.

Kerkai Attila

Havazásra havazás jött, így a ZTE-stadion mögötti műfüves pályát mire megtisztították a hótól, csütörtök reggelre újra befedte a hófehér lepel. A ZTE FC felkészülésében, pontosabban csütörtöki programjában viszont nem okozott fennakadást, ugyanis erre a napra eleve termi, erősítő tréninget terveztek. Egyébként okoz nehézséget is a nagy hó, de az is, hogy Szalai Tamás távozik a csapattól. Mindezt maga az érintett is megerősítette, hozzátéve, hogy családi okok miatt kérte szerződésének felbontását, de annyit kért: pénteken válik hivatalossá mindez, s várjuk meg ezt.

– Váratlanul ért bennünket Szalai Tamás két nappal ezelőtti kérése, de elmondta, miért szeretne távozni és mi megértettük problémáját – ezt már Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke mondta el, amikor megkerestük. – Fél év múlva lejárt volna a szerződése, s azzal a feltétellel mentünk bele a mostani váltásba, hogy ebben a szezonban nem szerződik velünk azonos osztályban és csoportban szereplő együtteshez.

Szalai pótlását viszont meg kell oldani, hiszen olyan játékosról van szó, aki védőként és középpályásként is bevethető volt. Korábban újra felvetődött a szlovén Leon Panikvar neve a ZTE-vel kapcsolatban, s nem zárható ki a lehetősége, hogy visszatérjen. Egyelőre viszont csak Babos Barnabás és az szerb Samir Nurovic van próbajátékon a zalaiaknál, ám Nagy Ferenc elnök azt is elárulta: akár pénteken újabb játékos(ok) érkezhet(nek) hozzájuk.

Szombaton a horvát III. ligás NK Polet csapatával készül lejátszani első felkészülési találkozóját az egerszegi együttes, és Preisinger Sándor vezetőedző mindenképpen szeretne meccselni.

– Zavarja a munkát a nagy havazás és annak következményei, hiszen van, hogy a programot át kell írni, de alkalmazkodunk, s ez természetes – mondta el a csütörtöki tréning után. – Nagyon remélem, hogy szombatra sikerült a pályát játékra alkalmassá tenni, ami nem lesz könnyű ilyen mennyiségű hó láttán, de bízok benne, hogy az ellenfél is megérkezik. Szalai távozását nagyon sajnálom, de indokait megértjük, s mindenképpen pótolni kell őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!