Sport

2014.09.16. 13:25

Dupla arany Ausztriából

Zalaegerszeg - Az ausztriai Feldbachban a település 30. alkalommal megrendezett utcai futóversenyén Molnár Jázmin, a Zalaszám-ZAC tehetsége két távon is győzött.

Kerkai Attila

Molnár Jázmin a két kupával. Fotó: ZAC

A zalalövői születésű, de szeptembertől már a zalaegerszegi Landorhegyi-sportiskolában tanuló 11 éves Molnár Jázmin Ausztriába szinte már hazajár. Számos versenyen indult eddig is a sógoroknál, és a feldbachi, jubileumi viadalról sem hiányozhatott.

Az esős időben rendezett utcai viadalon először korcsoportjában (U12) az 1100 m-es távon állt rajthoz, és a több nemzet indulóit felvonultató mezőnyben nagy fölénnyel nyerte meg a versenyt. Viszont egy hosszabb távon is rajthoz állt, méghozzá a 14-18 éveseknek kiírt 3375 m-es futamban, ahol az U14-esek között megnyerte a viadalt, míg az abszolút értékelésben egy 18 éves riválisa mögött a második legjobb időt érte el. Utóbbi eredményével még a szakembereknek is meglepetést okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!