Sport

2015.11.04. 15:28

Éllovast vert a ZTE FC és beérte a legyőzött PMFC-t

Zalaegerszeg/Nagykanizsa – A női labdarúgó NB II nyugati-csoportjában a ZTE FC-Angels együttee rangadót nyert, hiszen a listavezetőt győzte le és utol is érte.

Kühne László

Az NTE 1866 csapata idegenben győzött.

ZTE FC Angels–PMFC 4-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Aczél.

ZTE: Fülöp – Horváth K. (Bogdán), Kovács K., Harmath – Gángó, Lukács, Gerencsér, Király – Gáspár, Szegedi, Kerkai. Edző: Kostorják Zsolt.

Zalai gólszerzők: Gáspár (2), Szegedi, Bogdán

A zalaiak nagyszerűen felkészültek az éllovas pécsiekből, és az első negyedóra végén megszerezték a vezetést. Mire a vendégek rendezték volna soraikat, újabb gólt kaptak. A második félidőben folytatódott a ZTE szárnyalása, a félidő elején szerzett újabb két gól már a zalaiak biztos győzelmét jelentette. A rangadón a második helyezett ZTE biztosan győzte le az éllovast, és pontszámban beérte a pécsieket, és nyílttá tette a bajnokságot. A zalaiak visszavágtak az első körben elszenvedett vereségért.

Jók: Kovács K. (mezőny legjobbja, Horváth, Gerencsér, Gáspár, Szegedi, Kerkai.

Lukács Vivien (balról) és Horváth Krisztina keményen támadják a pécsiek játékosát ennél a jelenetnél Fotó: Szekeres Péter

PVSK–NTE 1866 1-3 (0-0)

Pécs. Jv.: Keresztes.

NTE: Balassa Sz. – Szabó Zs., Szollár, Balassa D., Balassa A., Halász (Kunics), Veres, Somogyi, Takács D. (Vittman), Hozlár (Balogh E.), Takács P. Vezetőedző: Benedek József.

Zalai gólszerzők: Szollár, Hozlár, Kunics.

A vendégek alkalmazkodtak a sereghajtó vendéglátók stílusához, de sorra hagyták ki adódó lehetőségeiket. Irányított az NTE, azonban a hazaiaknak is voltak helyzeteik, illetve kecsegtető pontrúgásaik. A második játékrész elejét a kanizsaiak még jobban megnyomták és az 50. percben Szollár távoli lövéséből meg is szerezték a vezetést. Ekkor már gördülékenyebbé vált a játékuk, jöttek is az újabb gólok: a harmadik kanizsai gólt a lábtoll-labdázó bajnok Kunics Réka szerezte.

Jók: Balassa A., Veres V.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!