Sport

2016.04.08. 14:54

Csank János a Siófok ellen bízik a pozitív fordulatban

Zalaegerszeg - Bizonyára sokkal jobb hangulatban készülne a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata a szombati, 19 órakor kezdődő Siófok elleni hazai mérkőzésére, ha még mindig őrizné a második helyezését, de ezt a nyomást is el kell viselni - véli Csank János, a kék-fehérek szakvezetője.

Kerkai Attila

A legutóbbi két mérkőzését elveszítő és jelenleg harmadik ZTE FC két pontos hátrányt „szedett össze” a Mezőkövesddel szemben, ami akár szombaton máris ledolgozható lenne. Ehhez persze a ZTE FC-nek kötelező legyőznie a Siófokot, ugyanakkor az éllovas Gyirmót és a második Mezőkövesd egymás elleni találkozóján utóbbiaknak nem szabad nyernie.

Ám ne kombináljunk, előbb legyen meg az a győzelem... Alighanem, ebben a helyzetben most a zalai szimpatizánsok is ezt tartják a legfontosabbnak. Csank Jánost, a ZTE FC vezetőedzőjét arról kérdeztük: a klubvezetés által életbe léptetet szankciók (a csapat pénzbüntetést kapott az utóbbi hetek gyenge eredményei miatt) okoztak-e további feszültséget?

- Inkább figyelemfelkeltő lépés volt ez, és nem hinném, hogy a játékosok ne figyeltek volna oda rá... - válaszolta a szakember. - A csapat tagjai biztosan elgondolkodtak rajta...

Legutóbb három hete szerepelt hazai pályán a ZTE FC, igaz, a Vác elleni meccsre (3-4) nem szívesen emlékeznek az egerszegiek. Városi Viktor (fehérben) és társai most javítani szeretnének Fotó: Pezzetta Umberto

Csank János köztudottan azon szakvezetők közé tartozik, aki nem szívesen büntet, pontosabban nem híve a pénzbüntetésnek. Természetesen megkérdeztük, hogy a mostani helyzetben mi a véleménye erről.

- A profik pénzért játszanak, s ha nem győz a csapat, nem kapnak pénzt... - válaszolta. - Vagyis, az már eleve büntetés, s ne higgye bárki is, hogy csak az amatőröket zavarja a kudarc, a profikat nem. A pénzbüntetésről annyit: van, hogy én is ehhez folyamodom, ha olyan helyzet alakul ki, ami már a csapat munkáját hátráltatja. Sokszor ezt a klubvezetők sem tudják, hiszen az öltöző falain belül marad. Én inkább a meggyőzés híve vagyok, s ha ez nem megy, akkor jöhet egy másik módszer.

A két vereség után a Siófok ellen győzelmi kényszerben van a ZTE FC.

De vajon így látja-e mindezt Csank János is?

- Egész tavasszal győzelmi kényszer alatt játszottunk, köszönhetően annak, hogy a második helyre léptünk fel - hallottuk tőle. - Ez nyomással jár, amit el kell viselni és én már az első két idei fordulóban is azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljunk meg higgadtabbak lenni, mert éreztem rajtuk a feszültséget. A hozzáállással nincs és nem is volt gond, de most a terhet el kell viselni. Ezúttal is olyan ellenfél érkezik hozzánk, amelyik a szervezetten védekezik és próbál kontrázni, és a ZTE ellen akar majd bizonyítani. Nem lesz könnyű meccs, de remélem, hogy a tudás kijön és végre a pozitív hullámba is kellene kerülni. Azért mondom ezt, mert a vereségek ellenére nem éreztem, hogy formán kívül játszottunk volna, viszont akadtak olyan történések a pályán, melyekből negatívan jöttünk ki, sajnos. A ZTE-ből az eltiltott Daru Bence nem áll a szakvezetés rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!