Sport

2017.03.17. 15:10

Fájó kudarc után a ZTE FC a Balmazújváros ellen mutathatná meg

Vereség a Ceglédtől, vasárnap érkezik a Balmazújváros. Ettől kellene "izgalomba" jönniük a ZTE FC szurkolóinak, akik egyelőre annyit látnak, hogy csapatuk egy helyben topog tavasszal.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB II hétközi fordulójában a ZTE FC 3-2-re kapott ki Albertirsán, a kiesés elől menekülő Ceglédtől. Ahhoz, hogy az élbolyba visszazárkózzon az egerszegi csapat, ez már nem fér bele, és az sem, amiről Csató Sándor vezetőedző a találkozó után nyilatkozott. A ZTE FC szakvezetője megjegyezte, hogy néhány játékos teljesítménye hagy kívánnivalót maga után. Mi pedig rákérdeztünk, hogy mire gondol.

- Játsszanak azok, akik többet tesznek a sikerért. Az nem megy, hogy valaki félgőzzel futballozik, vagy nem teszi oda magát - mondta Csató Sándor.

Bedi Bence lódul meg a labdával a Cegléd elleni albertirsai meccsen. Dobogós ellenfél jön vasárnap
Fotó: Szekeres Péter

A profi világban ezek a szavak értelmezhetetlenek... És nem Csató Sándorra gondolunk, hanem arra: ha egy edző ilyet tapasztal csapatánál, az sok kérdést vet fel. Túl mélyre nem érdemes belemenni, miért, ezt úgyis mindenki érti. Egy olyan együttesnél, amely az élbolyba akar tartozni (vagy még feljebb), arról beszélni, hogy van, aki félgőzzel futballozik, ez az, ami nehezen értelmezhető.

Ugyanakkor végképp leírni sem lenne bölcs dolog az egerszegieket. A keret összetétele mindenképpen a mezőny első felébe tartozó csapatot sejtet. Ám ne rugaszkodjunk el a valóságtól sem: a mezőny első fele az első tízet jelenti. Az ezen belüli helyezésekről pedig éppen az ilyen, Cegléd elleni találkozók dönthetnek. Az, hogy ki győzi le a nála gyengébbnek tűnő ellenfelet (nem megbántva a ceglédieket, de mégis csak a 18. helyen állnak), ki ér el bravúrt, és a többi...

Csató Sándor helyzete egyáltalán nem könnyű, hiszen már menet közben látszott, hogy nem lesz sikeres a téli felkészülés. Több játékos kiesett sérülés miatt, az utolsó pillanatokban érkeztek újak (főleg kölcsön), s közülük még mindig nem lehet tudni mindenkiről (sérülés és betegség miatt), hogy erősítést jelentenek, vagy sem. Így pedig nehéz, főleg, hogy már tart a bajnokság.

Vasárnap 13 órától a harmadik helyezett Balmazújváros lesz a ZTE FC vendége. Mit lehet remélni? Csak azt, hogy az egerszegiek megmutatják: tényleg erős csapatuk van, ahogy azt tartják róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!