Sport

2017.04.21. 19:15

Edzőterem épülhet Tunkel Nándor paralimpikon felkészüléséhez

Edzőterem építését kezdeményezte Vigh László országgyűlési képviselő a riói paralimpiai bronzérmes Tunkel Nándor felkészülését támogatandó.

Kerkai Attila

Az elképzelésekről pénteken Tunkel Nándor zalaigricei otthonában beszélt a sportoló és az országgyűlési képviselő. Tunkel Nándor felidézte: 2012 júniusában jelentkezett az első fekvenyomó versenyére, amit 115 kilóval meg is nyert. Felfigyeltek rá, versenyek rendszeres sikeres részvevőjévé vált és fejlődését jelzi, hogy a tavalyi riói paralimpián 155 kilóval bronzérmet szerzett. A felkészülésében azonban hátráltatja, hogy nem ideálisak a körülmények. Jelenleg családi házuk tetőterében van kialakítva a 12 négyzetméteres edzőszoba.

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, a megyének és az országnak is dicsőséget szerző sportoló támogatására edzőterem építését kezdeményezte. Ez a sportoló otthona mellett épülne fel. A legalább 8x12 méteres, akadálymentesített épületben a kornak megfelelő öltözőket is kialakítanak. Az edzőtérben pedig olyan eszközöket helyeznek el, melyeket mozgássérültek is tudnak használni. A sportoló ugyanis azt tervezi, hogy a környéken élő, hasonló sorsú társainak is edzési lehetőséget biztosít. Az előzetes felmérések szerint több tucatnyian élnének a lehetőséggel, de mindenki előtt nyitva áll majd a terem ajtaja, tette hozzá a sportoló, aki egyesület megalapítását is tervezi.

Vigh László bízik benne, hogy a jó ügy érdekében jelentkeznek segítőkész emberek, akik munkával, anyaggal tudnának hozzájárulni a beruházás megvalósulásához. Az induláshoz szükséges összeggel rendelkezik Tunkel Nándor, de a teljes megvalósulásához ennél több kell. A sportoló most a májusi világkupára készül, a távolabbi cél a 2020-as tokiói paralimpia, ahol a bronzot fényesebbre váltaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!