Sport

2017.06.17. 08:40

Évek óta az NB II-es élmezőnyben a lovászi tekések

Harmadik helyen végzett az NB II-es tekebajnokság északnyugati csoportjában a Lovászi Bányász SK férfi együttese.

Korosa Titanilla

A csapat idei teljesítményének értékelésekor Fórizs Zsolt szakosztályvezető, játékos-edző az együttes múltjáról is beszélt. Elmondta: az olajos településen az 1950-es évekre nyúlnak vissza a tekesport hagyományai. Már 1959-ben pálya épült, a csapat pedig az NB III-ban és az NB II-ben is szerepelt. Kineveltek több válogatott szintű és első osztályban játszó tekést is. 2000-ig játszottak az NB III-ban, akkor több meghatározó játékos is elment a csapattól, emiatt visszaléptek a megyei bajnokságba.

- Fiatal, utánpótláskorú, tehetséges játékosokkal vágtunk neki 2003-ban annak a célnak, hogy a megyeiből feljutunk az NB III-ba és tartósan ott is maradunk - fogott a közelmúlt ismertetésébe Fórizs Zsolt. - Ez sikerült, két évet játszottunk itt, közben fejlődött az együttes és 2011-ben feljutottunk az NB II-be. Az első szezonban a bentmaradást tűztük ki, s a végén a 6. helyen végeztünk a 12 csapatos bajnokságban. Akkor több reklamációt is kaptunk régi pályánk miatt az ellenfelektől, így 2012 nyarán társadalmi összefogással és önkormányzati segítséggel megújult a pályánk is, amely ma már NB I-es minőségű. Igaz, csak kétsávos, ami ahhoz az osztályhoz kevés lenne. A következő két évben begyűjtöttünk két 3. helyet, aztán egy ötödiket, pedig akkor volt legerősebb a keret, mégsem jött ki a lépés. A tavalyi szezonra gyengültünk, bíztunk benne, hogy nem esünk ki, végül a 2. helyen zártunk. Ez a lovászi teke-sport eddigi legkiemelkedőbb eredménye. Az NB I-ért játszott osztályozót elbuktuk. Szerettük volna nyerni az NB II-es csoportunkat, ám csak a bajnokság végére állt össze a csapat és a 3. helyen végeztünk a Sárvár és a Petőháza mögött, ami szép eredmény. A csapat erejét mutatja, hogy évek óta az élbolyban vagyunk.

Fórizs Zsolt kiemelte a szurkolókat, akik telt házas meccseken buzdítják a játékosokat, és a helyi önkormányzat nyújtotta segítséget, hisz enélkül nem érhetnék el ezeket a jó eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!