Sport

2016.10.24. 18:22

Könnyedén nyert a ZTE NKK

A női NB I-es kosárlabda bajnokság ötödik fordulójában a ZTE NKK a BEAC Újbuda együttesét fogadta. A mérkőzésen nem született meglepetés, hiszen a jóval esélyesebb zalai együttes magabiztosan gyűjtötte be idei harmadik győzelmét.

Jóna István

ZTE NKK – BEAC Újbuda 84-52 (22-9, 25-16, 21-12, 16-15)

Zalaegerszeg, 250 néző, jv: Farkas G.., Boros T., Lövész Cs.

ZTE NKK: Nagy 13, Kovács G.2, Burkholder 18/9, Hegedüs-Őri 2, Daniels 8, csere: Böröndy 9, Gáspár-Szalay 13/3, Horváth 7, Vincze 2, Orsó 4, Jurkó 6, edző: Gáspár Dávid

BEAC Újbuda: Boros 7, Lelik 8/6, Suppán 4, Szabó -, György 8, csere: Pál 13/3, Karagits 2, Kocsis 2, László 6, Hizsnyik 2, edző: Balogh Judit

Esélyeshez méltóan a hazaiak kezdték pontosabban a játékot, de a fővárosiak nem hagyták magukat leszakítani az első percekben és a 3. percig tartották magukat (6-5). Burkholder keze sült el kétszer távolról és ez megadta a lökést a ZTE NKK-nak és más ritmusban kezdtek játszani, mait már nehezen tudott követni a vendégcsapat. Fokozatosan nőtt a csapatok között a különbség és az első negyedben 22-9-re vezettek a zalaiak.

 

A második játékrész elején próbált zárkózni Balogh Judit együttese, de egy védekezésváltással a hazaiak könnyen zavarba hozták a fővárosiakat és tovább növelték előnyüket. A 13. percben egy szép tempóval Vincze Virág is feliratkozott az idei zalai dobólistára. Nem mellékesen ez volt a fiatal játékos első bajnoki kosara. A folytatásban sok technikai hibával tarkított percek következtek, d e a zalai előny nem csökkent, hanem húsz pont fölé dagadt (47-25).

A nagyszünet után egy kicsit álmosan kezdtek a hazaiak és vendégek pontosabban játszottak. Gáspár Dávid időkéréssel rendezte a sorokat és a 25. perctől már úgy játszott a csapata, ahogy azt szerette volna. A negyed végé megnyomva 30 pont fölén nőtt a különbség a zalaiak javára (68-37).

A záró negyedben már nem koncentrált annyira a ZTE NKK és a fővárosiak szorossá tudták tenni a játékrészt. A mérkőzés végéhez közeledve azért megrázták magukat a lányok és magabiztosan gyűjtötték be harmadik győzelmüket (84-52).

Gáspár Dávid:- Gratulálok a lányoknak, amiért hozták a kötelező győzelmet. Voltak jó és rossz periódusaink, mind védekezésben, mind támadásban. Sok hibát vétettünk, de összességében fontos győzelmet arattunk.

Balogh Judit:- Fiatal csapatomnak megjárt volna az egyenlő bíráskodás a találkozón!

 

A ZTE NKK-ra szombaton sokkal keményebb mérkőzés vár, ugyanis az idény meglepetés csapatával, a Szekszárddal játszanak a hatodik fordulóban, ezúttal idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!