Sport

2017.03.31. 17:01

ZTE KK: Körmenden indul a harc a pályaelőnyért

Kezdődik a férfi kosárlabda-bajnokság középszakasza, azon belül pedig a felsőház tízfordulós csatározása is. A Zalakerámia-ZTE KK a legjobb öt csapatot magába foglaló mezőny nyitómeccsén vasárnap (18 óra) Körmenden játszik.

Kerkai Attila

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője egyértelműen azt a célt fogalmazta meg csapatával, hogy a rájátszásra pályaelőnyt szerezzenek. Ám mire eljutottunk beszélgetésünkben eddig a pontig, a szakvezetővel azért átbeszéltünk néhány dolgot.

Például, hogy a Körmend elleni legutóbbi mérkőzéshez képest is változott a vasiak kerete, visszatért hozzájuk Cole Dickerson, aki a tavalyi szezonban az egyik legjobbjuk volt és már Lasan Kromah is a vasiakat erősíti.

Fehérben Drungilas a Körmend elleni legutóbbi, hazai mérkőzésen. A center térdének vasárnapig még javulnia kell
Fotó: Katona Tibor

- Gyengébb nem lett a csapatuk, sőt erősödött, mi viszont nem lettünk többen - jegyezte meg Bencze Tamás. - Most, hogy kiesett Kerpel-Fronius is, hallottam, hogy miért centert igazoltunk és nem kisembert. Azért, mert akkor a centerposzton is kevesebben lennénk, hiszen egy sérülést az ember nem tervez be a csapatának. Nem vagyunk sokan a riválisokhoz képest, van, ahol öt, de hat légiós is lehet. Létszámra lehet, hogy többen vannak mint mi, de úgy érzem, ha így maradunk és most már nem esik ki senki, ebben a rotációban is meg tudjuk oldani a heti kétmeccses terhelést. Az erősorrendet ebben az ötös mezőnyben az állította fel, hogy mi csak két mérkőzést tudtunk nyerni mostani riválisaink ellen és hatot elveszítettünk. Ám visszük magunkkal az eddigi összes győzelmünket, úgyhogy ez lesz a kiindulási alap.

És akkor elérkeztünk ahhoz ponthoz, hogy Bencze Tamás immár a konkrét célokról is beszéljen, ami a középszakaszt illeti. Tavaly elveszett a pályaelőny a középszakasz végére, most abban bíznak az egerszegiek, hogy megcsípik a kedvezőbb pozíciót.

- Az ötödik helyezésért még csak mérkőzést sem kell nyerni, de ez nem lehet a cél és nem is laktunk jól avval, hogy ott vagyunk a felsőházban és biztosan résztvevői leszünk a rájátszásnak - folytatta ezzel Bencze Tamás. - Pályaelőnyt akarunk szerezni a playoff-ra, ám ehhez nem lesz majd elég hozni csak a hazai találkozókat, szerintem kell majd hozzá idegenbeli siker is. Abból a szempontból pedig nem aggódok, hogy a csapat az alapszakasz végén bizonyította, hogy képes a saját kezébe venni a sorsát. Volt egy hetünk felkészülni a középszakaszra és a Körmend elleni találkozóra, várjuk a folytatást.

A Pakson megsérült Adomas Drungilas a héten még nem végzett teljes értékű munkát, de szerencsére csak megzúzódott a térde, ami Bencze Tamás elmondása szerint egyre jobban javul, és ez remélhetőek folytatódik vasárnap estig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!