Sport

2015.09.02. 14:19

Sárváron is döntő Daru-dupla

Hétközi edzőmérkőzést játszott a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely az NB III-as Mosonmagyaróvárral találkozott Sárváron. Daru Bence, a zalaiak gólvágója hét közben sem pihen: az ő két találatával nyertek az egerszegiek.

Kerkai Attila

ZTE FC - Mosonmagyaróvár 2-0 0-0)

Sárvár, 50 néző.

ZTE FC: Kovács (Szappanos) Szalkai, Gyagya (Forgács), Fodor, Horváth P. Bíró A. (Végh), Szőllősi (Szakály) Bailo, Koller (Hegedüs, Bedi), Babati (Városi) Horváth R. (Daru). Vezetőedző: Csank János.

Daru Bence a Budaörs elleni mérkőzésen. A csatár a szezonban rendesen megnyitotta a gólcsapot . Fotó: Pezzetta Umberto

Mint ismert, az előttünk álló hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót idehaza az NB II-ben (sem), így hétközi edzőmérkőzést játszott a zalai csapat az NB III-as Mosonmagyaróvárral, majd a helyi fürdő vendégszeretetét élvezte pihenés gyanánt. Csank János, a ZTE FC mestere igyekezett inkább azokat szerepeltetni a mérkőzésen, akik a bajnokikon eddig inkább cserék voltak, de persze a standard játékosok közül is sokan pályára léptek. A ZTE FC-ben két fiatalt is csatasorba állítottak, így az U19-es csapatban szereplő és a Honvédtól igazolt Hegedüs Tamást, illetve Végh Gábort, aki a Puskás Akadémiától érkezett a nyáron. (A névazonosság nem véletlen, a klub tulajdonosának fiáról van szó.). Hegedüsnek viszont nem volt szerencsés ez a fellépés, ugyanis bokasérülést szenvedett, így le kellett cserélni.

A ZTE a mérkőzés elejétől többet támadott, sokáig nem esett gól, de aztán az NB II góllövőlistáját vezető Daru Bence a 76. és a 88. percben is betalált, és ezzel döntött.

A ZTE FC legközelebb tehát majd csak szeptember 12-én lép pályára ismét bajnoki találkozón, idehaza a Balmazújváros ellen. Ezen felül már csak egy mérkőzés lesz az ősszel a ZTE-stadionban a pálya felújítása miatt, ezért a klub 1000 darab csoportos jegyet ajánlott fel iskolásoknak, hogy jöjjenek ki és szurkoljanak a kék-fehéreknek. A klub az intézményeknek elküldte az erről szóló tájékoztatót.

S ha már pályafelújítás: a ZTE-stadion mögötti műfüves pálya teljes rekonstrukciója is elkezdődött. Kicserélik a már igencsak elhasználódott játékfelületet és a kerítést is, így az ősszel megújult pálya várja majd az itt edző és játszó csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!