Sport

2017.03.11. 17:55

A ZTE KK nagy lépést tehet a felsőházért

Vasárnap igazi rangadót rendeznek a férfi NB I A-csoportos kosárlabda-bajnokságban. A Falco KC Szombathely a Zalakerámia-ZTE KK együttesét fogadja, s duplán jelent rangadót ez az összecsapás.

Kerkai Attila

A két szomszédvár két évtizede vetélkedik egymással, ez idő alatt egyetlenegyszer sem volt érdektelen a Falco és a ZTE összecsapása. A mostani szezonban a felsőházért küzd úgy a vasi, mint a zalai legénység. Ebben jelenleg a Falco áll jobban, de a ZTE KK esélye ugyanúgy megvan, sőt, egy idegenbeli győzelemmel szinte már biztosnak lenne tekinthető. A bökkenő az, hogy vasárnap Bencze Tamás ahhoz a csapathoz látogat, amely a most zajló bajnokságban még nem szenvedett vereséget hazai pályán.

Emmanuel Ubilla célozza meg a gyűrűt a Falco decemberi legyőzésekor Egerszegen. Az amerikai irányító formája vasárnap Szombathelyen is kulcsfontosságú tényező lesz majd

A decemberi egerszegi mérkőzésen a ZTE KK 90-82-re nyert, s annak a találkozónak egyértelműen Emmanuile Ubilla volt a zalai hőse, aki fantasztikusan játszott. Az amerikai irányító most is kiváló formában van, ezt láttuk tőle szerdán Kaposváron is. A másik oldalon viszont ott van a tavalyi egerszegi kedvenc Darrin Govens vagy éppen Lester Medford, illetve Váradi Benedek. Ők bármikor képesek nyerő emberré előlépni.

A két tábor is készül a találkozóra, információink szerint Egerszegről közel háromszázan lesz ott a Savaria Arénában. A hangulatra tehát egészen biztosan megint nem lehet panasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!